Hur du rensar e-postresultat i Gmail

Googles Gmail, ett gratis webbaserat e-postsystem, stöder funktioner som sträcker sig från anpassade teman till videochatt till Google Drive-driven fildelning. Under dessa prickiga lager har det också grundläggande verktyg som ett e-postarkivsystem, kontaktlistor och en sökfunktion. När du väl har använt Gmails sökfunktion kan du börja nytt med en ny sökning när du rensar resultaten. Gmail lagrar också dina tidigare sökningar i din Googles webbhistorik, som du kan välja att radera helt.

Steg 1

Skriv ditt sökord eller sökord i sökfältet högst upp i din Gmail-inkorg. Du kan till exempel söka efter meddelanden som innehåller specifika ord, till exempel ”försäkring” eller “fest”, eller så kan du söka på namn eller e-postadresser. När du har angett din term, klicka på förstoringsglasknappen för att söka. Detta leder dig till en lista över e-postmeddelanden som innehåller dina söktermer.

Steg 2

Klicka på något av alternativen i Gmail-sidofältet - inklusive "Inkorgen", "Skickad e-post", "Utkast" eller "Skräppost" - för att gå till den delen av ditt Gmail-konto. Den här åtgärden rensar omedelbart dina sökresultat så att du kan fortsätta använda Gmail för andra ändamål eller ange en ny sökterm i sökfältet.

Steg 3

Markera rutan bredvid e-postmeddelanden som är resultatet av din sökning och klicka sedan på radera-knappen, representerad av papperskorgen, för att ta bort e-postmeddelandet. För att rensa alla sökresultat genom att radera, markera den tomma markeringsrutan högst upp i ditt Gmail-konto för att markera alla resultat och klicka sedan på radera-knappen för att ta bort dem alla på en gång.

Besök din Googles webbhistorik (se länk i resurser) för att rensa historiken, inklusive dina tidigare e-postsökningar. Du kan behöva ange ditt användarnamn och lösenord för ditt Google-konto igen. Klicka på kugghjulsikonen och välj sedan "Sökhistorik." Klicka på länken som säger "Ta bort alla" och klicka sedan på "Ta bort alla" för att bekräfta ditt val.