Hur man kan öka räckvidden för fjärrkontroll för TV

Tv-fjärrkontroller använder infrarött ljus för att skicka signaler till en mottagare som omvandlar dem till elektroniska instruktioner för din tv. Den lilla glödlampan i din fjärrkontroll kanske inte är tillräckligt stark för att skicka tydliga signaler över ett avstånd större än cirka 30 fot. Du kan öka detta intervall och fokusera den infraröda ljusstrålen genom att installera en metallreflektor inuti fjärrkontrollen. Denna billiga och enkla metod kan ge dig fem till tio meter till ditt sortiment.

Steg 1

Ta bort fjärrkontrollens batterier och lokalisera eventuella skruvar som håller i fodralet. Vanligtvis är tre till fyra skruvar synliga på baksidan av fodralet. Ta bort dessa skruvar och bänd försiktigt isär de övre och nedre delarna av fodralet.

Steg 2

Leta reda på fjärrkontrollens infraröda lysdiod och täck ledningarna som ansluter lysdioden till kretskortet med hjälp av tejp. Detta steg förhindrar att ledningarna kommer i kontakt med metallreflektorn och skapar en kortslutning, vilket kan leda till att din fjärrkontroll inte fungerar och värms upp.

Steg 3

Skapa en bred, platt reflektor från en liten bit aluminiumfolie och forma reflektorn till en form som passar säkert i fjärrkontrollens undre hälft, eller den andra innehåller inte kretskortet, LED och knappar. Fäst reflektorn med den elektriska tejpen på den del av fodralet som möter lysdioden när fjärrkontrollen monteras om. Så länge LED-lamporna är täckta kan reflektorn röra vid LED utan att orsaka problem.

Sätt tillbaka fjärrkontrollen och se till att reflektorn inte täcker LED-lampans framsida. Sätt i batterierna och testa fjärrkontrollen från ett större intervall än tidigare.