Så här fixar du en Garmin GPS-skärm

Garmin GPS-enheter utför sin väsentliga uppgift att få dig från plats till plats på ett tillförlitligt och så snabbt som möjligt. Ibland upplever Garmin GPS-användare en icke-svarande pekskärm eller felaktigt svar. Liksom många pekskärmsenheter kräver Garmin GPS-enheter ofta skärmkalibrering. Återställa skärmen så att den gör vad du förväntar dig när du befaller det är en viktig sak att känna till som en potentiell eller nuvarande Garmin-ägare.

Symtom

När du pekar på din Garmins skärm förväntar du dig att det kontaktade området svarar på lämpligt sätt. Surefire sätt att veta när din Garmin-enhet agerar är om du trycker på en menyikon och den inte gör något, du kan inte röra vid ikonerna på skärmens omkrets eller om du inte kan ange din position exakt på en karta. I de flesta fall handlar det helt enkelt om att skärmen kräver kalibrering. Detta är en dokumenterad och rutinmässig process som normalt inte indikerar ett problem.

Kalibreringsprocess

För de flesta Garmin-enheter är det enkelt att kalibrera skärmen. Tryck först på ikonen "Inställningar" i huvudmenyn eller "Verktyg" -menyn. Tryck på "Display" och sedan "Tryck för att börja skärmkalibrering." Vid denna tidpunkt kommer Garmin att börja visa punkter på skärmen som du kan röra vid. Tryck på dessa som anges för att ge Garmin-enheten tillräckligt med inmatningsdata för en korrekt kalibrering. Fortsätt med processen tills du ser meddelandet "Kalibrering slutförd" och tryck sedan på "OK". Om skärmen inte svarar helt måste du utföra processen manuellt. För att göra det, stäng av enheten helt. Tryck på "Power" -knappen i ungefär 30 sekunder tills du ser en vit prick åtföljd av kommandot "Press the Dot". Håll intryckt tills punkten "Kalibrering slutförd" visas. Tryck på "OK" när Garmin-enheten instruerar.

Uppdateringar av programvara / fast programvara

Alla Garmin-enheter kräver ibland programuppdateringar för att hålla sig uppdaterade. Du kan dock behöva uppdatera din Garmin nuvi 30, 40 eller 50-enhet med den senaste versionen för att lösa dina skärmproblem och kanske andra. Gå till Garmins drivrutinsida (länk i resurser). Ladda ner programmet Recovery Recovery och rätt återställningsfil för din enhet. Sidan som länkar till dessa filer finns i den fjärde referensen nedan. Klicka och dra RGN-filen över ikonen för återställningsapplikationen "Updater.exe". Se till att din Garmin-enhet är avstängd och inte ansluten till datorn. Håll ned det övre vänstra hörnet på enhetens skärm. Medan du fortsätter att trycka på skärmen, sätt in en mini-USB-kabel i Garmin-enheten och anslut enheten till din dator. Klicka på alternativknappen bredvid ikonen "USB-enhet", klicka på "OK" och släpp sedan skärmen. Håll enheten ansluten till din dator när den går igenom uppdateringsprocessen. Koppla inte bort enheten förrän du ser följande meddelande: "Programvaran på enheten är nyare än programvaran du försöker installera. Installera den äldre programvaran raderar all användardata. Installera den äldre programvaran?" Tryck på "Nej" när du ser detta meddelande. Anslut enheten till bilens strömkälla för att återställa firmware i din Garmin-enhet.

När allt annat misslyckas

Det finns tillfällen då din Garmin-enhet måste skickas för reparation. Dessa problem har främst att göra med linjer på skärmen som stör normal drift, eller om enheten slås på med ett hörbart "pip" men ingenting visas på skärmen. För att starta reparationsprocessen, navigera till en av Garmins supportwebbsidor. Klicka på alternativet "Begär service". Välj ett alternativ för att ange vilken enhet du behöver rapportera till Garmin. Klicka på ikonen för din enhet när den visas i nästa fönster. Välj alternativet "Pekskärm eller skärm" i listan. Därifrån kan du välja ett specifikt problem som rör enhetens skärm, till exempel kalibrering, bildkvalitet eller ljusstyrka. Markera upp till tre rutor i nästa lista som visas för att ytterligare gräva ner i problemet. Du kan också förse Garmin med ett specifikt meddelande om de presenterade alternativen inte fullständigt beskriver ditt problem. Klicka på "Fortsätt". Garmins webbplats kommer att be dig att ansluta din enhet för att söka efter föråldrad programvara. Om du redan har uppdaterat och andra snabba hjälpalternativ inte löser problemet kan du börja processbegäran genom att logga in på ditt Garmin-konto och ange nödvändig data.