Varför kan jag inte titta på filmer på Netflix?

Netflix är en online-prenumeration videotjänster som gör det möjligt för prenumeranter att titta på strömmande filmer via dator, mobil enhet eller tv. Om du stöter på problem när du försöker titta på en strömmande Netflix-film är kompatibilitetsproblem bland de första sakerna att granska. Andra möjliga problem kan uppstå på grund av äldre programvara, problem med internetanslutning och kontoproblem.

Operativsystem och enhet

Netflix kan bara köras på Netflix-aktiverade enheter. Linux-baserade datorsystem kan inte köra Netflix på grund av DRM-problem (Digital Rights Management). Från och med 2011 inkluderar Netflix-godkända enheter: Windows (XP, Vista och 7); Mac OS X (10.2+); Apples mobila enheter som kör iOSst 4.0 (iPhone, iPad, iPod Touch); spelkonsoler (Sony PlayStation 3, Nintendo Wii, Sony Xbox 360); och vissa Blu-Ray DVD-spelare och fristående Internet-mediaenheter (Roku).

Webbläsare

Inte alla webbläsare är kompatibla med Netflix. Netflix-videor körs inte i Google Chrome, Opera eller äldre versioner av Internet Explorer och Firefox. Om du använder en webbläsare som inte stöds, ladda ner den senaste versionen av en webbläsare som stöds som Internet Explorer, Firefox eller Safari för Mac. Om du använder en äldre webbläsare, uppdatera din webbläsare till en nyare version.

Silverlight

Microsoft Silverlight är ett webbläsarinsticksprogram och låter Netflix strömma DRM-skyddat media från sina servrar till din dator. Problem med Microsoft Silverlight kan förhindra att Netflix spelar korrekt på din dator. Om du misstänker ett Microsoft Silverlight-problem, uppdatera din Silverlight-installation genom att besöka Microsoft Silverlight-webbplatsen och ladda ner den senaste uppdateringen.

Internet anslutning

Streaming av video kräver en bredbandsinternetanslutning för att fungera smidigt. Uppringningsmodem klarar inte de datahastigheter som krävs för att streama Netflix-video. Netflix-videoklienten för streaming bestämmer automatiskt den bästa kvaliteten som din internetanslutning klarar. Vid bredbandshastigheter på 1,0 megabit per sekund (Mbps) kan strömmande video köras men det kan ta tid att bygga en lämplig buffert och kommer inte att vara av hög kvalitet. När det är möjligt, använd en bredbandsanslutning med 5,0 Mbps hastighet eller högre. Välj en trådbunden internetanslutning när det är möjligt, eftersom trådbundna nätverksanslutningar är mer stabila och mindre benägna att störa som kan hindra smidig strömning.

Enhetsgräns

Netflix tillåter abonnenter att direkt streama video från upp till sex Netflix-aktiverade enheter, inklusive dator och mobila enheter. Att försöka titta på från fler enheter kan leda till ett fel. Detta kan lösas genom att logga in på Netflix-webbplatsen, navigera till "Ditt konto och hjälp" högst upp på Netflix-webbplatsen och sedan bläddra ner till "Hantera Netflix-klara enheter och datorer." Detta tar dig till en sida där du kan se vilka enheter som används och deras senaste användning. Om du inaktiverar en sällan använt enhet kan du lägga till ytterligare en att titta på från.