Hur man aktiverar Picture-in-Picture-läge på Mac

Om du inte har provat det ännu, är Picture-in-Picture-läget nu tillgängligt på Mac. Med den här funktionen kan du multitask på din Mac, så att du kan titta på iTunes, YouTube och andra videor medan du arbetar på ett dokument, chattar med någon eller använder någon annan app.

Bild-i-bild-läge på Mac

Som namnet antyder visar Picture-in-Picture Mode (PiP) ett litet fönster på skärmen på din Mac som spelar videor och stannar på skärmen hela tiden, medan du samtidigt är engagerad i någon annan aktivitet på din Mac.

Till exempel kan du läsa artiklar på BBCs webbplats med en YouTube-video som spelas upp på hörnet på skärmen i Bild-i-bildläge (se bild nedan).

Videon Bild-i-bild-läget blir inte begravd eller stängs av, inte ens när du öppnar nya flikar på Safari eller byter till olika appar. PIP-videon kommer alltid att ligga på toppen av skärmen så att du kan titta på videor medan du försöker få lite arbete.

Aktivera bild-i-bild på Mac

Bild-i-bild-läget fungerar på en Mac som kör MacOS Sierra. Därför måste du först ladda ner MacOS Sierra på din Mac och följa stegen nedan.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac som kör macOS Sierra och gå till YouTube.com.

2. Högerklicka sedan på YouTube-videon som du vill titta på i PiP-läge. Du kommer att se en meny som visas på skärmen (se bild nedan).

3. Ignorera den första menyn och högerklicka igen (var som helst på videon) för att avslöja en andra meny.

4. Från den andra menyn klickar du på alternativet Ange bild i bild (se bild nedan).

5. YouTube-videon lossnar omedelbart och du kommer att se den på skärmen på din Mac i PiP-läge (se bild nedan).

Medan YouTube-videon är i PiP-läge kan du dra videon till valfritt hörn på skärmen och ändra storlek på videon till valfri storlek.

Med videon som spelas upp i PiP-läge kan du surfa på internet genom att öppna en annan flik på Safari, arbeta på ett dokument eller använda någon annan app.

Inaktivera PiP-läge

Om du vill titta på videon i vanligt läge på YouTube kan du enkelt inaktivera PiP-läget genom att flytta musen över videon och klicka på den lilla pilikonen som du ser längst ner i videon (se bild nedan)

För att stänga videon i PiP-läge, håll muspekaren över videon och klicka på “X” -ikonen längst upp till vänster i videon (se bilden ovan).