Så här fixar du ett skivfel på en DVD-spelare

Du har poppat popcorn, hällde ett glas av din favoritdryck och bosatte dig för att titta på en film, men när du trycker på "Play" på fjärrkontrollen visas det fruktade "NO DISC" -felet på din DVD-spelare. Om du har tur kan du kanske rätta till problemet genom att bara öppna och stänga skivfacket på spelaren och försöka igen. Om du verkligen har tur kan din DVD-spelare vara defekt. Oftare är dock en repad eller fläckig skiva eller en smutsig laserlins i spelaren vanligtvis orsaken till felet och det är något du kanske kan fixa på några minuter.

Korrigera vanliga skivproblem

Steg 1

Tryck på "Mata ut" eller "Öppna" -knappen på DVD-spelaren till skivfacket för att avgöra om det öppnas lätt och inte verkar fastnat eller hindrat. Om skivfacket verkar öppna långsammare än vanligt eller inte öppnas kan det hända att skivan inte sitter jämnt i facket eller på annat sätt sitter ordentligt. Använd din hand för att dra ut skivfacket långsamt om det inte öppnas på egen hand och sätt sedan tillbaka skivan. Stäng skivfacket och tryck på "Play" på DVD-spelaren igen för att se om skivan i facket återställs korrigerar "NO DISC" -felet.

Steg 2

Stäng av DVD-spelaren och sätt sedan på den igen. Försök att spela DVD-skivan normalt. Ibland kan ett fel i DVD-spelarens firmware hindra enheten från att läsa skivor ordentligt. När detta inträffar korrigeras ofta ”NO Disc” -fel genom att återställa spelaren.

Ta ut skivan från DVD-spelaren. Använd en luddfri trasa och lite denaturerad alkohol eller vatten för att rengöra skivan och ta bort damm eller fläckar som kan hindra spelaren från att läsa den ordentligt. Sätt tillbaka skivan i spelaren och tryck på "Play" för att se om rengöring av skivan åtgärdar "NO DISC" -felet.

Rengöra DVD-laserlinsen

Steg 1

Stäng av DVD-spelaren och koppla bort alla kablar. Öppna skivfackets lucka långsamt och försiktigt med fingrarna. Alternativt kan du sätta in en stift eller en rät gem i det lilla "manuella utmatningshålet" bredvid skivfacket om enheten har en.

Steg 2

Använd en burk med tryckluft för att blåsa ut den inre delen av DVD-spelaren som exponeras genom att öppna skivfacket. Använd korta luftstrålar från burken för att rensa bort damm eller rester som kan täcka laserlinsen och hindra spelaren från att läsa skivor. Låt fukt som skapats av den konserverade luften torka några minuter innan du fortsätter.

Anslut alla kablar till DVD-spelaren och slå på enheten igen. Sätt i DVD-skivan i facket och tryck på "Spela upp". Om en smutsig lins orsakade "NO DISC" -felen, skulle det ha löst problemet med tryckluft för att rengöra insidan av fackområdet.