Hur man använder Google Maps offline på Android-telefon

Google Maps kan ge dig vägvisningsanvisningar, även om du inte är offline och inte alls är ansluten till WiFi eller mobilnät. Nedan följer stegen för att använda Google Maps offline på Android-telefon.

Använd Google Maps offline på Android-telefon

För att kunna använda Google Maps Offline på Android Phone måste kartan över det område du vill besöka redan vara tillgänglig på din enhet.

Om kartan inte är tillgänglig måste du först ladda ner kartan på din enhet innan du kan använda kartan i offline-läge på din Android-telefon.

När kartan har laddats ner till din enhet kan du använda kartan offline för att navigera till någon plats inom det område som omfattas av den nedladdade kartan.

När det gäller funktionalitet kommer du att bli positivt överraskad över att hitta Google Maps offline som ger dig vägbeskrivning, röstnavigering och annan användbar information.

Men du kommer inte att få trafikinfo, alternativa rutter, transitinformation och cykelinformation, medan du använder Google Maps i offline-läge.

1. Ladda ner Google Maps till Android-telefon

Som nämnts ovan är det första steget att ladda ner en karta över det område som du är intresserad av till din Android-telefon (helst via ett WiFi-nätverk).

1. Öppna Google Maps på din Android-telefon.

2. När du är på Google Maps skriver du namnet på den plats du vill ladda ner kartan för.

3. När kartan över området visas på skärmen klickar du på 3-rads-menyikonen längst upp till vänster i sökrutan och väljer alternativet Offline Maps i rullgardinsmenyn.

4. På nästa skärm, tryck på nedåtpilen bredvid Välj din egen karttext.

5. På nästa skärm kan du zooma in på det specifika område som du är intresserad av och trycka på knappen Hämta nederst till höger på skärmen.

Obs! Zooma in minskar storleken på den nedladdade filen.

6. Vänta tills kartan laddas ner till din enhet.

Obs! Det finns ingen begränsning för antalet kartor för specifika områden som du kan ladda ner och använda offline på din Android-telefon.

2. Använd Google Maps offline på Android-telefon

När du har laddat ner kartan över specifikt område som du är intresserad av kan du följa stegen nedan för att använda Google Maps Offline på Android Phone.

1. Öppna Google Maps på din Android-telefon.

2. När du är på Google Maps skriver du namnet på platsen som du vill besöka och tryck på Enter eller tryck på Namn på plats som det visas i sökresultaten.

3. Du ser en ruttkarta till platsen som visas på skärmen på din telefon.

4. Klicka på Start-knappen och börja köra.

Google Maps ger dig offline röstnavigering från din nuvarande plats till den plats du försöker besöka.

3. Hantera offline Google Maps

Du kan följa stegen nedan för att uppdatera, ta bort eller ändra "Namnet" på alla offline Google Map som du har laddat ner på din enhet.

1. Öppna Google Maps på din telefon.

2. Klicka på 3-menyikonen i övre vänstra hörnet på skärmen och tryck på Offline Maps i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm, tryck på Offline Google Map som du vill hantera.

4. På nästa skärm ser du alternativen för att uppdatera eller radera den valda offline-Google Map på din Android-telefon.

På samma skärm kan du trycka på pennikonen för att redigera namnet på offline Google Map.

Relaterad

  • Hur man undviker avgiftsbelagd användning av Google Maps på Android och iPhone
  • Hur du delar din plats på Google Maps