Hur man exporterar kontakter från Windows Phone

När du aktiverade din Windows 8-telefon, var du tvungen att skapa och logga in med ett Microsoft-konto, så att Microsoft kunde lagra en del av dina personuppgifter i sitt molnlagringssystem - inklusive de kontakter som du kommer åt från din telefon. Om du vill använda dessa kontakter på en annan enhet, till exempel din Windows-dator - eller om du vill skapa en lista med kontakter för användning någon annanstans - är det så enkelt som att komma åt ditt Microsoft-konto.

Ställ in konto

Svep till höger på startskärmen på din telefon för att visa din "App" -lista.

Tryck på den kugghjulsformade "Inställningar" -ikonen och tryck sedan på "E-post + konton".

Leta efter namnet på ditt e-postkonto i listan över e-postkonton. Om du ser din e-postadress listad där har du redan loggat in så att du kan hoppa över resten av det här avsnittet och gå vidare till avsnittet "Åtkomst till kontakter". Om inga e-postkonton visas trycker du på "Lägg till ett konto" och sedan på "Microsoft-konto" och sedan på "Logga in" från skärmen "Håll ditt liv i synk" som startas. Följ anvisningarna för att fortsätta konfigurera kontot.

Åtkomst till kontakter

Öppna en webbläsare på din dator och navigera till www.outlook.com.

Klicka på "Outlook" och sedan på "Människor". Välj "Alla" i rullgardinsmenyn.

Klicka på menyn "Hantera" och välj sedan "Exportera" från rullgardinsmenyn.

Välj den filtyp du vill använda för din kontaktfil, vanligtvis antingen .csv eller .vsf, och klicka på "Exportera".

Skriv ett namn för din nya fil i rutan "Spara exporterad fil som" och klicka sedan på "Bläddra" för att välja en filplats för din nya exporterade fil. Klicka på mappen där du vill att filen ska sparas. Klicka på "Spara" och sedan på "Nästa".

Välj de kontaktfält du vill spara, som kan innehålla telefonnummer, e-postadresser, fysiska adresser eller andra alternativ. Klicka på "Slutför".

Tips

Ovanstående instruktioner gäller Windows Phone 8 och Windows version 8.1. Instruktionerna kan variera något för andra versioner av telefon och operativsystem.