Hur man spårar en tagg på Tumblr

Om du använder både Twitter och Tumblr vet du att taggar motsvarar Tumblrs Twitter-hashtags, med några skillnader. Du kan till exempel använda flera ord för Tumblr-taggar, men kan bara använda ett ord - utan siffror eller specialtecken - som en Twitter-hashtag. Tumblr-taggar ger dig ett sätt att följa och bidra till en konversation om ett ämne, ett varumärke eller en idé genom att spåra taggen som används av gruppen och sedan använda taggen i dina relevanta inlägg. Tumblr erbjuder en funktion som gör spårning av en tagg på plattformen till en enkel process.

Logga in på Tumblr-instrumentpanelen.

Öppna en ny webbläsarflik och skriv sedan följande URL i adressfältet och ersätt taggen du vill spåra med ”MyTag”. Använd bindestreck mellan flera ord i din URL-tagg.

http://www.tumblr.com/tagged/MyTag

Sidan som visar de taggade resultaten öppnas i din instrumentpanel.

Klicka på länken "Spåra den här taggen" i den högra sidofältet på den taggade resultatsidan. Den nya taggposten läggs till i listan Spårade taggar.

Tryck på "Tab" -tangenten medan du tittar på Tumblr-instrumentpanelen för att visa din spårade tagglista i en popup-ruta. Klicka på en spårad tagg för att öppna den taggade resultatsidan.

Tips

Klicka på "Untrack This Tag" i den högra sidofältet på den taggade termens resultatsida för att sluta spåra ordet eller frasen.

För att skicka en länk till en av dina spårade taggar, skriv "http://MyBlog.tumblr.com/tagged/tracked-tag" och ändra "MyBlog" till namnet på din blogg och "tracked-tag" till den valda taggen. .

Du kan också öppna en taggad resultatsida för en tagg genom att klicka på den hyperlänkade taggen i ett inlägg.