Effektiv kommunikation på Facebook

Facebook är en populär social nätverkswebbplats som låter dig skapa en gratis profil och få vänner online. Du kan använda Facebook för att ansluta till personer du känner, till exempel vänner och familj, eller för att nätverka genom att skapa nya kontakter eller marknadsföra ett företag. På grund av Facebooks stora medlemskap och popularitet använder spammare nu webbplatsen som ett sätt att marknadsföra sitt innehåll. Det är viktigt att kommunicera effektivt med relevant innehåll för att skilja dig ut.

Hitta vänner

En av nycklarna till effektiv kommunikation på Facebook är att kontakta personer du känner eller ha en specifik anledning att kontakta personer du inte känner. Om du kommer tillbaka i kontakt med förlorade vänner eller kollegor, skicka alltid ett meddelande med din vänförfrågan för att hälsa och fråga hur de mår. Om du kontaktar människor i affärssyfte, var specifik om varför du kontaktar dem och nämn om du har en gemensam vän på Facebook.

Community-, fläkt- och affärssidor

Facebook-sidor är ett effektivt sätt att marknadsföra ett varumärke, en webbplats, en blogg, ett företag eller till och med en personlighet. När du skapar sidor på Facebook fyller du i sidprofilen helt och med så mycket information som möjligt. Lägg till relevanta foton som gör det klart vad sidan är för. Facebook-sidor är mycket effektivare när du väntar på att skapa en sida och bjuder in människor efter att du har skapat ett stort nätverk av vänner på Facebook; annars kan din sida gå vilse i massorna med för få fans.

Publicera relevant material

Du kan skicka länkar, foton, video och annat innehåll till din Facebook-profil för att dela med vänner och familj eller marknadsföra ditt företag. Undvik överpostering, vilket tenderar att översvämma människors nyhetsflöden och kan leda till att du blir "dold". När du skickar material till Facebook, tänk noga på vad du vill dela. Facebooks användarvillkor och sekretesspolicyer har kritiserats och det finns ingen garanti för att dina foton kommer att raderas från Facebooks servrar även efter att du har tagit bort dem.

Undvik skräppost

Så viktigt som det är att publicera relevant material om du vill marknadsföra ett företag, en webbplats eller en blogg på Facebook, är det aldrig en bra idé att bara lägga ut material som rör ditt företag. Detta gäller uppenbarligen inte för stora företag, men om du försöker bygga läsekrets, trafik eller synlighet för ditt företag, dela relaterat innehåll från andra håll online tillsammans med ditt eget innehåll. Till exempel, om allt du publicerar är länkar till din blogg kan dina inlägg uppfattas som skräppost.