Hur man använder Clear Internet med en router

Tydliga modem kan anslutas till routrar för att utöka ett hemnätverk till att omfatta flera enheter. Även om Cleares faktiska internettjänst körs på mobildatanätverk, liknar den använda utrustningen de flesta andra modem och internetutrustning. Att installera ett hemnätverk med ett Clear-modem är enkelt och kräver inga ytterligare verktyg utanför vad som kom i lådorna för ditt modem och din router.

Uppstart

För att ställa in ditt Clear-modem och din router måste du välja en lämplig plats för modemet. Eftersom Clear-modem är beroende av mobildatanätverk, ställ in modemet på en plats för optimal signalmottagning. Signalstyrkan beror på ditt hems avstånd från närmaste Clear Tower, så prova några platser för att avgöra var du kan få den bästa signalen. Du behöver också tillräckligt med Ethernet-kablar för att nå från ditt modem till din router och för alla andra datorer som ansluter till routern om du bygger ett trådbundet nätverk.

Trådbundna routrar

När du bygger ett trådbundet nätverk med ditt Clear-modem måste du ansluta en Ethernet-kabel från modemet till routerns "In" eller "Modem" Ethernet-port. Anslut varje dator i nätverket till "Out" -portarna på routern med Ethernet-kablar. Beroende på platsen för de olika datorerna och layouten för ditt hem kan långa ledningar eller Ethernet-repeaterlådor krävas.

Trådlösa routrar

Trådlösa nätverk är enklare att installera än trådbundna nätverk eftersom de inte kräver någon kreativ dirigering av Ethernet-kablar eller användning av repeaterboxar. När du har anslutit modemet till routern, ska dina anslutna datorer söka efter tillgängliga nätverk. När nätverket har upptäckts skriver du in routerns lösenord för att få tillgång till Internet. Alla datorer som ansluter till det trådlösa nätverket kräver ett kompatibelt trådlöst kort eller en kompatibel USB-Wi-Fi-adapter.

Modem med Wi-Fi-kapacitet

Clear erbjuder också modem med trådlös router utan att behöva extra utrustning. Dessa modem fungerar som trådlösa hotspots och har ofta en eller flera Ethernet-portar för trådbundna anslutningar.