Hur man taggar personer i WhatsApp-gruppmeddelanden

Om du skickar ett viktigt gruppmeddelande i WhatsApp, kanske du vill märka vissa personer i gruppen för att se till att ditt meddelande läggs märke till och läsas av dessa personer. Nedan följer stegen för att tagga människor i WhatsApp på iPhone och Android-telefon.

Tagga människor i WhatsApp

Alternativet att tagga personer i WhatsApp är lite kontroversiellt eftersom det skickar aviseringar till människor även om de har blockerat gruppmeddelanden eller dämpat gruppchattar i WhatsApp.

Du kommer dock att acceptera att den här funktionen kan vara till hjälp vid viktiga meddelanden, där det kan vara nödvändigt att se till att ditt meddelande läggs märke till mottagarna.

Det är väldigt enkelt att märka människor i WhatsApp, bara trycka på “@” -knappen på tangentbordet på skärmen så kommer listan med medlemmar i din WhatsApp-grupp att visas. Klicka helt enkelt på namnen på personer som du vill tagga i WhatsApp-gruppmeddelandet.

Om du till exempel vill märka "Mark" som är i din WhatsApp-grupp, lägg bara till "@" före hans namn och det kommer att visas som "@Mark följt av ditt meddelande" i gruppchatten.

På samma sätt kan du tagga flera personer i samma WhatsApp-gruppmeddelande genom att skriva tecknet “@” före namnen på personer som du vill tagga i ditt WhatsApp-meddelande.

Tagga personer i WhatsApp-gruppmeddelande på iPhone

1. Öppna WhatsApp på din iPhone

2. När du är i WhatsApp, öppna gruppchatt där du vill tagga personer genom att trycka på den.

3. Klicka på i meddelandefönstret på gruppmeddelandeskärmen för att aktivera tangentbordet på skärmen. När tangentbordet är upptryckt trycker du på 123-tangenten för att aktivera Numbers and Characters-tangentbordet (se bild nedan).

4. Klicka sedan på @ -knappen så kommer listan över kontakter i gruppen att visas. Klicka bara på personens namn i listan som du vill märka i ditt meddelande (se bild nedan).

På samma sätt kan du tagga fler personer i samma meddelande genom att knacka på @ -knappen och sedan trycka på personens namn i listan som du vill tagga i ditt WhatsApp-meddelande.

5. När du har valt alla personer som ska tagga, skriv ditt meddelande och tryck på knappen Skicka (se bild nedan).

WhatsApp stöder för närvarande upp till 256 personer i en gruppchatt och detta borde vara tillräckligt bra för en majoritet av dess användare.

Tagga personer i WhatsApp-gruppmeddelande på Android-telefon

Stegen för att tagga personer i WhatsApp på Android Phone är exakt samma som nämnts ovan för iPhone, men gränssnittet är lite annorlunda.

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Öppna sedan gruppchatt där du vill tagga personer.

3. Klicka på i meddelandefönstret på gruppmeddelandeskärmen för att aktivera tangentbordet på skärmen.

4. Klicka sedan på @ -knappen så kommer namnen på alla kontakter i denna grupp att visas. Klicka helt enkelt på namnet på personen som du vill märka i ditt meddelande (se bild nedan).

För att märka nästa person, tryck på @ -knappen igen och tryck på personens namn i listan. Du kan fortsätta med denna process för att tagga fler personer i ditt WhatsApp-meddelande.

5. När du har valt alla personer som du ville tagga, skriv ditt meddelande och tryck på knappen Skicka (se bild nedan)

Som nämnts ovan kommer mottagarna när du har taggat personer i WhatsApp fått ett meddelande om ditt meddelande, även om de har valt att inte ta emot aviseringar från gruppchatten.

Obs! Taggfunktionen i WhatsApp fungerar bara i gruppchattar och fungerar inte i enskilda chattar.