Hur man gör din tumblr känd

När du har spenderat tid på att utforma din Tumblr-blogg och publicera intressanta inlägg kanske du vill marknadsföra din blogg för att skapa ett namn för dig själv på Tumblr. Att marknadsföra din Tumblr-blogg liknar att marknadsföra dina andra sociala mediekonton. Att dela intressant innehåll och följa andra bloggar hjälper dig att marknadsföra din blogg. Dessutom är korspostering på dina andra sociala mediekonton ett effektivt sätt att få ditt Tumblr-innehåll märkt. Du kan också använda onlineverktyg för att marknadsföra din blogg och få följare.

Följ och få efterföljare

Ett av de mest grundläggande sätten att göra din blogg känd är att följa andra bloggar. När du följer en blogg meddelas bloggägaren. Många bloggägare kommer att kolla in din blogg och sedan följa tillbaka om ditt innehåll är unikt och intressant. Ju fler följare du har, desto mer exponering får din blogg. Följare av dem som följer dig kommer att se dina inlägg i dina anhängares tidslinjer.

Publicera intressanta inlägg

Tumblr-bloggar som publicerar intressant innehåll kan generera ett surr genom att snabbt bli populär bland Tumblr-användare och besökare. De mest populära bloggarna på Tumblr är kreativa, intressanta bloggar med attraktiva mönster. Populära bloggförfattare brukar publicera regelbundet på sina bloggar, så var noga med att ge dina följare regelbundet nytt innehåll. Följare kommer att bli uttråkade om de behöver vänta i flera dagar mellan inläggen. Om du är fast för tid, utforska Tumblr-kö- och schemaläggningsfunktionerna för att schemalägga dina inlägg i förväg.

Designfrågor

Ändra temat för din blogg till ett av de många Tumblr-temavalerna. Du kan hitta tusentals gratis och betalda teman i Tumbler-temakatalogen (se Resurser). Använd ett tema för att komplettera syftet med din blogg. Använd till exempel ett portföljtema för att visa upp dina foton om du är en fotograf som vill visa sitt arbete.

Sociala media

Dela dina Tumblr-inlägg på Facebook, Twitter och dina andra sociala nätverk. Du kan integrera din Tumblr-blogg med både Facebook och Twitter genom att aktivera dessa funktioner i blogginställningarna. När du integrerar Tumblr med Twitter och Facebook har du möjlighet att publicera dina Tumblr-inlägg på andra sociala nätverk samtidigt. Du kan aktivera och inaktivera dessa funktioner för varje enskilt inlägg i det nya inläggsformuläret.

Marknadsför din Tumblr-blogg på dina sociala mediekonton som du skulle marknadsföra någon produkt eller tjänst. Övermarkera inte din blogg, utan dela några av dina inlägg och annat intressant innehåll som du hittar på Tumblr.

Interagera på Tumblr

Tumblr är en social plattform och du kan göra din blogg känd genom att interagera med andra användare. Följ andras bloggar, gilla och svara på inlägg, och engagera bloggägare genom att skicka meddelanden till dem när Ask-funktionen är aktiverad på deras bloggar. Reblogga unikt och intressant innehåll och svara på frågor som ställs på din Ask-sida.

Kampanjverktyg

Vissa webbplatser, som TumblrPlug, TumblrFollow.Me och marknadsför din blogg, gör att du kan lägga upp din Tumblr-blogg och en beskrivning för att få anhängare (se Resurser). Dessa webbplatser är gratis, och de flesta användare som publicerar sina bloggar följer tillbaka dem som följer dem. Lägg upp din blogg på en eller flera av dessa webbplatser för att få följare och få ut ordet.