Hur man tar bort dokument och data från iCloud

Apprelaterade dokument och data kan snabbt läggas till i ditt iCloud-konto och det kan vara av intresse för användare med begränsat iCloud-lagringsutrymme. Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att ta bort dokument och data från iCloud.

Dokument och data på iCloud

Många appar på din iPhone slutar lagra app-cachar, inloggningsinformation, meddelandeshistorik och vissa app-relaterade bilagor till iCloud. Alla sådana apprelaterade data klassificeras eller märks som "Dokument och data" på ditt iCloud-konto.

Under en tidsperiod kan apprelaterade dokument och data börja ockupera en god mängd lagringsutrymme i ditt iCloud-konto, vilket gör det nödvändigt att frigöra lagringsutrymme i ditt iCloud-konto.

Tips: För att vara på den säkrare sidan rekommenderas det att du tar bort dokument och data från iCloud endast för de appar som du inte längre använder och för de appar som inte riktigt är viktiga för dig.

Radera dokument och data från iCloud på iPhone

Om du inte var medveten kan du ta bort dokument och data från iCloud direkt från din iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad.

2. Klicka på Apple-ID på skärmen Inställningar.

3. Klicka på iCloud på Apple ID-skärmen.

4. Klicka på Hantera lagringsalternativ på iCloud-skärmen (se bild nedan)

5. På nästa skärm ser du en lista över appar och hur mycket lagringsutrymme som tas upp i varje iCloud. De appar som använder mest lagring kommer att visas högst upp i listan.

Klicka på appen som du vill ta bort dokument och data från iCloud (se bild nedan).

6. Klicka på alternativet Ta bort dokument och data på appens informationsskärm (se bild nedan).

7. Klicka på Ta bort igen på bilden.

Detta kommer att ta bort dokument och data från iCloud relaterade till den här appen. Du kan upprepa stegen ovan för andra appar och återställa så mycket iCloud-lagringsutrymme som möjligt.

Radera dokument och data från iCloud på Mac

Precis som iPhone kan du också ta bort dokument och data från iCloud, direkt från din Mac.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och tryck sedan på alternativet Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på iCloud på skärmen Systeminställningar.

3. På nästa skärm klickar du på knappen Hantera i nedre högra hörnet av iCloud-skärmen (se bild nedan).

4. På nästa skärm väljer du en app i den vänstra kolumnen som du vill ta bort dokument och data från iCloud och klicka sedan på Ta bort dokument och data-knappen (se bild nedan).

5. Klicka på Klar för att stänga skärmen Hantera lagring.

Upprepa nu stegen ovan med alla andra appar och på detta sätt kanske du kan frigöra en bra mängd iCloud lagringsutrymme. Detta gäller särskilt om apprelaterade dokument och data samlats på ditt iCloud-konto under en lång tid.