Gränser för Facebook-videostorlek för uppladdning

Många användare av Facebooks sociala medianätverk skapar inte bara profiler om sig själva utan lägger ofta in foton och videor för att dela med vänner. Att lägga till en video på Facebook är en relativt snabb och smärtfri procedur, men det finns filstorlek, formatering och längdgränser. För att förhindra avvisning av din video, se till att den överensstämmer med webbplatsens specifikationer.

Bildförhållande, bildfrekvens och ljudsampling

Använd webbplatsens önskade intervall för videoformat 9:16 till 16: 9, annars avvisas videon omedelbart för uppladdning. Din video ska använda en maximal bildfrekvens på 30 bilder per sekund - videor över denna bildfrekvens decimeras av hela heltal tills videon faller inom detta intervall. Till exempel decimeras en video med 100 bilder per sekund med en faktor på fyra till 25 bilder per sekund, vilket både ligger under 30 bilder per sekund och långt under videons ursprungliga kvalitet. Ljudet samplas antingen i 22,050Hz eller 44,100Hz och väljer vilken hastighet som är närmare originalvideoens samplingsfrekvens. Ytterligare ljud- och videoströmmar utelämnas till förmån för de första strömmarna som finns i videons containerfil.

Filstorlek och längd

Facebook-videor ger lite utrymme när det gäller längd och filstorlek. Högst din video kan vara 20 minuter lång och inte mer än 1024 MB stor. Alla videor som överskrider dessa gränser måste omformateras eller delas upp i flera videofiler, eller de avvisas av Facebook.