Vad gör du när LED-lampan på en iPhone slocknar?

IPhone 5 som kör iOS 7 kommer med en LED-bakgrundsbelysning som påverkar synligheten för allt på din skärm. När bakgrundsbelysningen släcks, skynda dig inte till närmaste verkstad innan du försöker göra några enkla åtgärder för att åtgärda problemet själv. Ofta kan du sätta tillbaka bakgrundsbelysningen på dig själv genom att kontrollera dina inställningar, starta om din iPhone eller återställa enheten.

Ljusstyrka

Ljusnivån på din iPhone kanske inte ger tillräckligt med ljus i direkt solljus och andra situationer där telefonen utsätts för stora mängder ljus. Försök att ta din iPhone till ett mörkt område och justera ljusstyrkan manuellt. Om du, efter att ha flyttat till ett mörkare område, kan se innehållet på din iPhone igen, välj appen "Inställningar" och justera reglaget i avsnittet Ljusstyrka och bakgrundsbild. Detta kan hjälpa dig att återfå synlighet i situationer där du behöver en ljusare lysdiod.

Batterifrågor

Ibland släcks din iPhone-skärm på grund av lågt batterinivå. Växla ringbrytaren på sidan av din iPhone för att se om iPhone vibrerar. Om iPhone vibrerar är det möjligt att du behöver ladda din iPhone. Om du inte kan slå på din iPhone alls kan du försöka ansluta enheten till väggladdaren i minst 15 minuter. Att ladda din iPhone med en dator eller bärbar laddare ger inte samma laddningsnivå som väggladdaren tillhandahåller. Om detta fortfarande inte fungerar, försök använda en annan laddningskabel för att se till att du inte har en felaktig kabel.

Samtalsproblem

Försök ta bort alla skyddshöljen som du placerade på din iPhone, rengör skärmen och starta sedan om din iPhone om skärmen förblir svart när du har avslutat ett samtal. Om du kan se en skärm när du får ett samtal, men sedan blir enheten svart, kontrollera att du inte har aktiverat tyst eller alternativet innan du tar ditt nästa samtal. Placera handen över den översta tredjedelen av skärmen under samtalet för att verifiera att skärmen låses eller sover.

Bildfrågor

Om skärmen blir tom när du försöker spela upp en video eller plötsligt släcks när du använder enheten, försök starta om din iPhone. Håll strömbrytaren intryckt tills den röda bilden för att stänga av visas. Svep på skjutreglaget för att stänga av din iPhone. När den stängs av helt, slå på enheten igen. Om det inte fungerar, försök att återställa enheten genom att hålla knapparna "Sleep / Wake" och "Home" i minst 10 sekunder. Släpp knapparna när du ser Apples logotyp.

Återställ din iPhone

När du har provat alla andra alternativ för att fixa bakgrundsbelysningen, försök att återställa din iPhone. Om du återställer din iPhone raderas all information på din enhet, så du bör ansluta enheten till din dator och skapa en säkerhetskopia med iTunes. När du har skapat en säkerhetskopia väljer du knappen "Återställ iPhone ..." i iTunes. Det här alternativet skapar också en säkerhetskopia av dina data innan enheten återställs. Klicka på "Återställ" och använd sedan den tidigare säkerhetskopian för att ställa in din iPhone igen när återställningsprocessen är klar. Om du fortsätter att ha problem, ta med iPhone till en reparationsspecialist för att diagnostisera problem som du inte ska försöka reparera på egen hand.