Gör Samsung iPhone-delar?

Apple varken tillverkar eller monterar den iPhone du använder för dina dagliga affärsbehov. En iPhone har delar som kommer från flera tillverkare, varav en är Samsung, tillverkare av integrerade kretsar samt datordelar, tv-apparater och annan konsumentelektronik - och en konkurrent på smarttelefonmarknaden. Samsung har de chipfabriker som är nödvändiga för att göra de anpassade kretsarna som används i iPhone; Dessutom kan den producera de stora mängderna av de delar som Apple behöver.

A4-chip

IPhone: s centrala processorenhet är ett specialsystem "system-on-a-chip" som kombinerar en mikroprocessor och en grafikprocessor i ett enda paket. Den Apple-designade A4, som finns på iPhone 4, har en ARM Cortex-A8-mikroprocessor och en PowerVR SGX 535 GPU. Samsung tillverkar detta chip tillsammans med A5- och A6-processorerna som används i nyare iPhone-modeller.

Flashminne

En nedbrytning av iPhone 4 hittade Samsung flashminne; detta är samma typ av minne som används i USB-minnen och andra bärbara enheter. Flash är icke-flyktigt, vilket innebär att det behåller sina data även när strömmen är avstängd. Mängden flashminne som används i en iPhone beror på modellen. 4S har till exempel 16, 32 eller 64 GB. IPhone lagrar sina appar, musik, video och annan data i flashminnet.

Bagge

Samsung tillverkar också en del av slumpmässigt åtkomstminne som används i iPhone 4S. En nedbrytning av iFixit av den här modellen avslöjade Samsung RAM i en enhet och Elpida-minne i en annan; RAM är mycket mer av en vara än processorer som A4, så det verkar som om Apple har flera leverantörer. 4S har 512 MB RAM-minne, som iPhone använder för att lagra tillfälliga appdata, till exempel för mellanliggande resultat av beräkningar och videobearbetning. RAM är flyktigt, så när du stänger av iPhone: n stängs av går data som lagras i minnet förlorade. IPhone utför en systemavstängning när du trycker på "Power" -knappen och sparar all nödvändig information i flash.

Övriga komponenter

IPhone använder digitala elektroniska komponenter från Samsung; många andra delar kommer från olika källor. Broadcom gör det trådlösa chipet ansvarigt för mobilkommunikation såväl som Wi-Fi och Bluetooth-nätverk; det gör också iPhones GPS-mottagare. STMicro gör iPhones gyroskop- och accelerometeranordningar som används för att bestämma "stående" och "liggande" orientering. Texas Instruments tillhandahåller pekskärmens kontrollchip som kör iPhone-gränssnittet.