Hur man ser vad folk gillar på Tumblr

Att gilla en annan användares inlägg på Tumblr förklarar offentligt att du gillade eller instämmer med inlägget, eller att dess innehåll kom i geno med dig på något sätt. Medan alla enskilda Tumblr-inlägg visar alla användare som gillat det, visar de flesta Tumblr-teman inte en fullständig lista över alla inlägg som en enskild användare har gillat. Om du vill se vilka inlägg en annan användare har gillat på Tumblr, måste du använda en av flera andra metoder för att se den informationen.

Temalayouter

Vissa användare installerar teman som visar de senaste inläggen de har gillat i en widget på sina bloggs layouter. Beroende på vilket tema bloggen använder kan den här widgeten visas i bloggens sidfot, sidhuvud eller sidofält och är offentligt synlig för alla besökare. Vanligtvis kan en användare begränsa hur många gillade inlägg som visas i widgeten, så att du bara kan se de senaste inläggen som användaren gillat.

Delade gillar

Alla Tumblr-användare kan göra det möjligt för sina primära konton att dela en syndikerad lista med inlägg som de har gillat från andra användare. För att aktivera den här funktionen måste du logga in på ditt Tumblr-konto, klicka på kugghjulsikonen i instrumentpanelen och sedan klicka på fliken "Dashboard". Markera rutan bredvid "Dela inlägg som jag gillar" och klicka på "Spara" för att göra dina ändringar live. Du kan se de gillade inläggen för alla Tumblr-användare med den här funktionen aktiverad genom att besöka följande URL och ersätta "användarnamn" med användarens Tumblr-användarnamn: http://www.tumblr.com/liked/by/username.

Visar enskilda inläggsanteckningar

Du kan se vad användare gillade alla Tumblr-inlägg genom att titta på dess anteckningar. Om du vill visa anteckningarna på ett inlägg i instrumentpanelen klickar du på länken "Anteckningar" för att visa en rullningsruta som visar alla användare som gillade, svarade på eller rebloggade inlägget. Tumblr betecknar användare som gillade ett inlägg genom att lista "gillade detta" bredvid deras användarnamn. Du kan också se vem som gillade ett enskilt inlägg genom att klicka på inläggets permalänk i bloggen och bläddra ner till anteckningsavsnittet.

Begränsningar och överväganden

Eftersom du bara kan gilla inlägg med ditt primära Tumblr-konto, gör webbplatsen inte att funktionen kan dela vilka inlägg du gillade för sekundära bloggar. Du kan göra dina gillade inlägg privata genom att besöka dina blogginställningar, välja fliken "Dashboard" och avmarkera rutan för att dela dina gillade inlägg. Klicka på knappen "Spara" för att inaktivera funktionen direkt. Om en användare har inaktiverat delning av gillade inlägg ser du en felmeddelandesida "Begär nekad" när du besöker sidan som gillade inlägg för användaren.

Många teman har inte möjlighet att visa användarens gillade inlägg. Om så är fallet och användaren inte har aktiverat delning av gillade inlägg kommer du inte att kunna se vilka inlägg som användaren gillar om du inte märker användarnamnet i anteckningarna i ett enskilt inlägg.