Tappar batteriet ut med FM-radio på en Android-telefon?

Smartphones tappar batteriström snabbare än äldre telefoner, inte bara på grund av deras ljusare skärmar, utan också på grund av energikrävande appar. När du använder en Android-smartphone är det viktigt att övervaka batterianvändningen så att du inte får en död telefon vid värsta möjliga tidpunkt. Att begränsa din användning av appar som tappar batteriet - särskilt när indikatorn blinkar lågt - hjälper dig att använda din telefon när du behöver det. Att lyssna på FM-radio på din telefon använder batteriström, men det finns sätt att mildra avloppet.

Android

Android är ett operativsystem för mobila enheter som skapats av Google. Många mobiloperatörer och tillverkare av enheter använder Android; sorten är en av anledningarna till att Android har mer än 50 procent av USA: s marknadsandel för smartphones, följt av Apple. Vissa Android-telefoner, beroende på tillverkare, har en inbyggd FM-app och en radiokabel i telefonen som gör att den kan ansluta till FM-radionätverk utan att använda data.

FM-radioappar

Det finns två typer av FM-radioappar: de som har åtkomst till radiosändningar online och de som får åtkomst till dem via FM-frekvensen med en radiokabel. Om du öppnar en app online använder den data. Om inte gör det inte. Anledningen till att vissa FM-radioappar kräver hörlurar är att sladden fungerar som antennen för radiosignalen, vilket inte kräver en dataanslutning.

Batterianvändning

Allt du gör på en Android-mobil - inklusive att bara kontrollera tiden - kommer att använda batteriet. Systemprocesserna som krävs för att hålla telefonen i drift använder batteriets livslängd, men det största batteriet på batteriet är den ström som krävs för att köra skärmen. När du öppnar FM-radioappen - eller vilken app som helst - tar det en liten mängd extra ström från batteriets sida.

Tips

Om du vill spara batteritid på din Android, kör FM-radioappen med skärmen avstängd. Ju längre du lämnar skärmen på medan appen körs, desto mer batteriström dränerar du. Genom att gå in i dina inställningar kan du kontrollera mängden batteriström du har kvar; operativsystemet ger dig också en detaljerad genomgång av vilka appar som använder batteriet. Appar som automatiskt uppdateras via Wi-Fi och dataanslutningar eller de som strömmar ljud och video tar mer energi än appar utan någon av dessa funktioner.