FLV-videofiler på YouTube: små, medelstora eller stora?

YouTube konverterar alla uppladdningar till FLV-format, även om originalfilen redan är kodad i detta format. När du laddar upp en högupplöst video ger YouTube tittarna ett urval av lägre upplösningar för att tillgodose långsammare anslutningar. Bildstorlek motsvarar filstorleken genom att en högre bithastighet är nödvändig för att strömma ett större antal pixlar, men videor med liten rörelse drar inte nytta av en hög bildhastighet eller kräver en snabb bithastighet för att strömma många i stort sett identiska ramar. YouTube rekommenderar att du skapar den högkvalitativa videon du kan ladda upp eftersom tekniken fortsätter att förbättra streamingkvaliteten.

Stora FLV-filer

Du kan skapa FLV-filer med videokodningsprogram eller genom att exportera Flash-video från en redigeringsapplikation, till exempel Adobe After Effects eller Final Cut Pro. När du kodar eller exporterar en video erbjuder inställningspanelen alternativ som påverkar filens storlek, inklusive bithastighet, bildhastighet, antal nyckelbilder och upplösning. Även om du inte kan öka upplösningen utöver källvärdet kan du justera de andra variablerna för optimal prestanda. YouTube rekommenderar att du använder källans bildhastighet och de högsta inställningarna för nyckelbild och bithastighet. Högupplösta videor kan visa fina detaljer, som text och grafik, men behöver kanske inte de högsta inställningarna för nyckelbild eller bithastighet om de inte innehåller någon snabb rörelse.

Medium FLV-filer

När du väljer en medelupplösning, till exempel 480p, ger YouTube tittarna ett urval av lägre upplösningar, till exempel 360p och 240p. För 480p-video i standardkvalitet rekommenderar YouTube en 2,5 Mbit / s bithastighet, eftersom marginellt högre bithastigheter inte förbättrar streamingkvaliteten och bara ökar filstorleken och uppladdningstiden. För högkvalitativ 480p-video rekommenderar YouTube en bithastighet på 15 Mbps, vilket resulterar i en filstorlek som är större än standardkvalitetsvideo med hög upplösning. Du behöver bara ladda upp video vid denna bithastighet för att visa upp en professionell videoproduktionsstudio eller ett filmprojekt. Medan höghastighetsinternetanslutningar blir allt vanligare, laddas och streamas medelstora FLV-filer snabbt och visar tillräckligt med detaljer i videor som inte kräver att tittarna läser text.

Små FLV-filer

Videor med låg upplösning kan se extremt pixelerade ut i helskärmsläge men strömma snabbast och kan vara tillräckligt detaljerade för många applikationer. Om den viktigaste delen av din video är ljudspåret kan du hålla din fil liten utan att äventyra tittarnas upplevelse. YouTube rekommenderar en bithastighet på 1 Mbps för standardkvalitet och 5 Mbps för högkvalitativ 360p-video. Medan en 360p-video är den lägsta upplösningsvideoen du kan ladda upp, erbjuder YouTube tittarna ett alternativ på 240p när de strömmar.

Videokodning

Medan YouTube stöder uppladdning av videor i FLV-format är det optimerat för MP4-filer som innehåller H.264-video. Om du konverterar eller exporterar video innan du laddar upp den till YouTube väljer du alternativet "Snabbstart" från inställningsmenyn för att placera "moov-atomen" eller metadata i början av filen. YouTube-videospelaren visar video i bildförhållandet 16: 9 och lägger till brevlådor eller pelarstänger till videor efter behov för att passa skärmen. Om du försöker ändra bildförhållandet för en video från 16: 9 till 4: 3 genom att lägga till brevlådefält, ändrar YouTube tillbaka till 16: 9 genom att lägga till pelarstänger, vilket minskar videons faktiska upplösning.