Hur många watt slår iPod-hörlursuttaget ut?

Från och med augusti 2011 hör Apple iPod-produkter till de mest populära personliga ljudenheterna på marknaden. Under åren har iPod utvecklats från den grundläggande iPod till att inkludera iPod Shuffle, Nano, Classic och Touch. Var och en har sina egna specifikationer, men ljudspecifikationerna är i princip samma för alla. Om du vill veta den specifika utgången på ditt hörlursuttag vid en viss tidpunkt måste du göra en mätning med ett oscilloskop.

Storlek

Hörlursuttaget för någon av iPod-produkterna är ett standardhörlursuttag på 3,5 millimeter. Öronproppar och olika andra hörlurar kan användas på någon av iPod-produkterna omväxlande.

Audio

För iPod Shuffle, Nano, Classic och Touch har du ett frekvenssvar på 20 Hz till 20 000 Hz från hörlurarna. Du kan ställa in en maximal volymgräns på din iPod om du vill så att den inte blir för hög. Impedansen för alla iPod-produkter är 32 ohm.

Uteffekt

Det genomsnittliga iPod-hörlursuttaget stängs av någonstans mellan 2,1 och 2,9 volt. IPods märke och modell som du äger, liksom enhetens ålder, påverkar den faktiska produktionen. Se nedan för att hitta det exakta utmatningsbeloppet för din enhet vid varje given tidpunkt.

Hur man testar

Du måste ta ett oscilloskop för att mäta den exakta elektriska utgången, signalfrekvensen och toppvärdet för signalen från din iPod-hörlursuttag. Det specifika oscilloskopet du använder kan variera, men det finns allmänna regler att följa. Anslut enheten till en strömkälla och till din iPod och slå sedan på den. Vänd enheten till en viss kanal, vanligtvis kanal 1, om tillämpligt. Genomför din läsning för att hitta dina resultat. Om din enhet bara ger förstärkare och / eller volt kan du ansluta dessa två beräkningar till en ekvation för att få volt. Formeln är "watt = förstärkare x volt."