Kan en iPhone spåras?

Din iPhone är mer än bara en telefon - den är praktiskt taget en handdator, komplett med GPS som hjälper dig att ta reda på var du är och vart du ska. Detta är goda nyheter för de kroniskt förlorade och något oroande nyheterna för den evigt paranoida. Det är dock inte så dåligt. Att ha en spårbar iPhone kan hjälpa dig att hitta din telefon i händelse av förlust eller stöld. Medan spårningsförmågan hos din iPhone-operatör kommer att variera finns det appar du kan installera för att spåra din saknade iPhone.

Kontakta din operatör

Varken AT&T eller Verizon nämner att du kan spåra din förlorade eller stulna iPhone via deras tjänster på deras supportsidor. Istället rekommenderas att du kontaktar kundsupport för att avbryta tjänsten. Anekdotiska bevis från teknologibloggaren Chris Pirillo, AT&T kan spåra iPhone-platsen, men detta återspeglas inte på AT&T-webbplatsen. I själva verket rekommenderar AT&T Hitta min iPhone för att spåra din saknade telefon.

Hitta min iPhone med MobileMe

Appen Hitta min iPhone - i kombination med Apples MobileMe-tjänst - är den officiella metoden för att spåra och hitta din iPhone. Hitta min iPhone med MobileMe var en betald tjänst fram till iOS 4.2. Nu kan iPhone-användare använda den här tjänsten gratis. Hitta min iPhone använder iPhones GPS för att lokalisera telefonen och visa platsen med Google Maps.

iLocalis

iLocalis är en app mot stöldskydd och fjärrkontroll för att spåra din iPhone, men den fungerar bara på en jailbreakad iPhone som använder Cydia. Användare med iLocalis installerat kan spåra iPhone: s senaste plats, samt skicka textmeddelanden och ringa telefonsamtal på distans från iLocalis webbplats. Det gör det också enkelt att ansluta till vänner.

iHound

iHound skiljer sig lite från andra spårningsappar genom att den aktiveras när en saknad iPhone är ansluten till en annan dator. När den är ansluten skickar den ett e-postmeddelande för att varna dig om att enheten har anslutits, med detaljerad information om användarens IP-adress och plats som finns på deras webbplats.

Mobil spion

Mobile Spy är utformad för att spåra inte bara GPS-platser utan även telefonsamtal och textmeddelanden på telefonen som den är installerad på. Den körs i bakgrunden av iPhone-aktiviteter utan att behöva aktiveras. Telefonaktivitet skickas till ditt Mobile Spy-konto.