På Microsoft Hur kan du få det att säga det ord du skrev?

Text to Speech ger en auditiv representation av vad du skriver in i utvalda Microsoft Office-program som körs under Microsoft Windows. En syntetiserad röst läser högt från ditt aktiva dokument, som kan bestå av ordbehandling, ett kalkylark, ett presentationsdokument, ett e-postmeddelande eller anteckningar från ett möte. För att komma åt den här funktionen med ett klick måste du ställa in den i din Office-programvara så att den visas som ett verktygsfältalternativ.

Vad Speak-funktionen gör

När du korrekturläser en presentation, ett papper eller en uppsättning beräkningar kan du falla i fällan med förtrogenhet och se vad ditt arbete ska säga snarare än vad du faktiskt skrev. Från och med Office 2010 införlivade Microsoft förmågan att få Excel, Word, PowerPoint, Outlook och OneNote att tala texten du skriver in i de dokument du skapar. Den här funktionen erbjuder fördelar för personer med begränsad syn och för alla som vill utvärdera sitt arbete genom en sensorisk ingång än att läsa på skärmen eller tryckt text.

Hur du kommer åt Speak-funktionen

För att hålla Speak redo, lägg till det i snabbåtkomstverktygsfältet högst upp på skärmen i de applikationer som stöder det. Bredvid verktygsfältet öppnar en ikon som ser ut som den du ser på knappar som öppnar mediefack på DVD-spelare menyn "Anpassa snabbåtkomstverktygsfältet". Välj "Fler kommandon" för att öppna alternativskärmen för din applikation och välj "Alla kommandon" i rullgardinsmenyn "Välj kommandon från". Kommandot Tala - eller kommandon, beroende på vilket Office-program du befinner dig i - visas i den alfabetiska listan. Klicka på knappen "Lägg till" för att infoga talkommandon i listan Snabbåtkomstverktygsfält och "OK" för att bekräfta din anpassning.

Hörande text

När du är redo att lyssna på dina text- eller kalkylbladsposter, markera så mycket eller så lite av ditt dokument som du vill höra och klicka på tillämplig Speak-kommandoknapp i snabbåtkomstverktygsfältet. Den syntetiserade text till tal-rösten som matchar språket för din Office-installation läser urvalet för uppspelning via datorns högtalare. Om du litar på extern ljudutrustning som du måste starta för att använda ska du kontrollera att du har aktiverat den innan du aktiverar kommandot Tala. För att stoppa rösten, klicka på knappen "Sluta tala" i verktygsfältet Snabbåtkomst.

Gör det flerspråkigt

Om du installerar Microsoft Speech Platform kan du installera Text to Speech-stöd för andra språk än det som stöds direkt i din version av Microsoft Office (se Resurser). Dessa språk inkluderar flera regionala varianter av engelska, liksom kinesiska, danska, franska, tyska, italienska, japanska, portugisiska, ryska och spanska, vissa med stöd för mer än en lokalisering. Office stöder även tredjeparts Text to Speech-motorer. Du kan inte installera stöd för alla språk under varje version av Microsoft Office, men du kan ge dig användbara alternativ för att stödja flerspråkig typsättning.