Hur du snabbt låser skärmen i Windows 10

För att skydda din integritet är det viktigt att behärska minst en metod för att snabbt låsa skärmen på din Windows-dator. Nedan hittar du 5 olika metoder för att låsa skärmen i Windows 10.

Låsskärm i Windows 10

När du är på en arbetsplats kommer det att finnas andra människor runt omkring dig, vilket ökar möjligheten att personuppgifter utsätts.

Detta kan hända när du lämnar din skåp, arbetsbord eller arbetshörnan för en kaffepaus och också händer när någon oväntat dyker upp i din skåp.

Ett enkelt sätt att förhindra att din personliga information och andra saker syns av andra är att komma in i vanan att låsa skärmen på din dator, när du går bort från den.

Därför tillhandahåller vi nedanför 5 olika sätt att snabbt låsa skärmen i Windows 10.

1. Lås skärmen med Ctrl + Alt + Delete-tangenter

Tryck på Ctrl + Alt + Delete-tangenter samtidigt på tangentbordet på din dator och klicka på Lås-alternativet på popup-skärmen som visas.

Även om detta förmodligen är den vanligaste metoden för att snabbt låsa skärmen i Windows 10, är ​​den inte snabb som den andra metoden enligt nedan.

2 Låsskärm med hjälp av Windows + L-tangenter

Tryck på Windows-logotypen + L-tangenterna samtidigt på tangentbordet på din dator och detta låser dig omedelbart från den aktuella skärmen och tar dig till inloggningsskärmen.

3. Lås skärm med startknappen

Klicka på Start-knappen> Användarikon och klicka sedan på Låsalternativet.

Den här metoden är lämplig för dig som har svårt att komma ihåg kortkommandon.

4. Skapa genväg till låsskärm i Windows 10

Om du har svårt att komma ihåg kortkommandon kan du skapa en genväg som låter dig låsa skärmen i Windows 10 genom att klicka på den.

1. Högerklicka på något tomt utrymme på skrivbordet> klicka på Ny> Genväg.

2. Ange C: \ Windows \ System32 \ rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation som plats för objektet på Skapa genvägsskärm som plats för objektet och klicka på Nästa.

3. På nästa skärm skriver du ett namn för genvägen (du kan kalla den "Lås skärm") och klicka på Slutför.

4. Högerklicka sedan på den nyskapade genvägen och välj alternativet Pin to taskbar.

Det här lägger till genvägen för låsskärmen i aktivitetsfältet, vilket gör det enkelt att låsa skärmen på din dator när som helst genom att dubbelklicka på genvägen.

5. Lås skärmen automatiskt med skärmsläckare

Med hjälp av skärmsläckare-inställningar kan du göra datorn automatiskt till att låsa skärmen så snart skärmsläckaren dyker upp.

1. Gå till Inställningar> Anpassning> Lås skärm> bläddra ner i höger ruta och klicka på länken Skärmsläckare.

2. På skärmen Inställningar för skärmsläckare, välj På återuppta, visa inloggningsskärmalternativ.

3. Klicka på Apply och OK.

Som du kan se i bilden ovan låter dig vänta-alternativet ställa in väntetiden, varefter skärmsläckaren blir aktiv på din dator.

När skärmsläckaren aktiveras kan du avsluta skärmsläckaren genom att trycka på spårplattan (eller trycka på valfri knapp) och ange ditt inloggningslösenord för att få din användarskärm.