Varför tappar Skype-samtal?

Om du är en vanlig Skype-användare vet du hur frustrerande tappade samtal kan vara. Det finns ingen universell orsak till tappade samtal. Ibland är din dator skyldig, ibland Skype själv och ibland en kombination av problem. Om din Skype-klient är uppdaterad finns det flera andra faktorer du kan kontrollera för att förbättra din samtalskvalitet.

Information om samtalskvalitet

När du deltar i ett Skype-samtal eller har valt en kontakt i ett separat fönster kan du se knappen Information om samtalskvalitet. Den här knappen är markerad med fem färgade staplar. Gröna staplar indikerar att din anslutning fungerar bra. Gula staplar meddelar att det finns något som kan störa kvaliteten på ditt samtal. Röda staplar visas när det finns ett allvarligt problem som kan förhindra att Skype fungerar alls. Om du klickar på den här knappen, oavsett vilken färg den har, visas en popup-dialogruta full av användbar information.

Datorhastighet

Om din dator går långsamt kommer Skype att ha svårt att ansluta till samtal. Skype kräver processorkraft för att ringa samtal, så det är bäst att lämna systemresurserna så öppna som möjligt. Att stänga av andra program och applikationer medan du är i ett Skype-samtal kan göra det snabbare. Om du använder en äldre dator kan det helt enkelt vara så att din processor är för långsam för att hantera Skype.

Internet anslutning

Om du har problem med att ansluta till såväl webbplatser som Skype är chansen att din internetanslutning är skyldig. Om du inte har några problem med andra webbplatser är det fortfarande en bra idé att testa Skypes förmåga att ansluta till Internet. I dialogrutan Information om samtalskvalitet finns en flik märkt "Anslutning". På den här fliken finns ett anslutningstestverktyg. Genom att klicka på "Testa nu" -knappen utförs en snabb kontroll av anslutningen mellan dig och din kontakt.

Videoproblem

Innan du gör ett videosamtal, se till att datorns videodrivrutiner är uppdaterade. Drivrutiner är de program som krävs för att stödja ditt grafikkort. Föråldrade drivrutiner kan få din webbkamera att köra långsamt, vilket i sin tur kan krascha Skype. Om de är uppdaterade och du fortfarande har samtalsproblem, prova ett röstsamtal istället för ett videosamtal. Även om det alltid är trevligare att chatta ansikte mot ansikte, kan det ibland lösa anslutningsproblem att stänga av din video.