Hur man tar bort iPhone-fotobiblioteket

Fotofiler på din iPhone kan ta mycket utrymme, särskilt om du importerar högkvalitativa filer från din Mac eller PC. Om du har lite minne kan du ta bort några eller alla foton i din iPhones fotobibliotek för att göra plats. Importerade foton måste tas bort med iTunes-synkfunktionen. Foton du har tagit på din iPhone kan tas bort på två sätt. Du kan radera foton en efter en genom att trycka på fotot och sedan trycka på papperskorgen för att ta bort det. Du kan också ta bort foton från din Mac eller PC och importera dem igen från din iPhone.

Ta bort foton som importerats av iTunes till iPhone

Steg 1

Anslut iPhone till din Mac eller PC med kabeln som medföljde iPhone.

Steg 2

Klicka på iPhone-ikonen i den vänstra panelen i iTunes-fönstret som öppnas.

Steg 3

Klicka på fliken "Foton" högst upp i iTunes-fönstret.

Steg 4

Avmarkera kryssrutan för alla foton och album som du inte vill ha på din iPhone. Den här fliken har en lista över fotoalbum och mappar som är tillgängliga för synkronisering med din iPhone. Om ett foto, album eller mapp har en markerad kryssruta bredvid kommer iTunes att skicka bilderna till din iPhone. Foton som importeras på detta sätt kan inte raderas på iPhone. Det enda sättet att ta bort dem är att avmarkera kryssrutorna på den här fliken.

Klicka på knappen "Synkronisera" för att ta bort eller lägga till foton beroende på dina ändringar på fliken "Foton".

Ta bort foton som tagits på din iPhone

Steg 1

Ta bort alla foton som du redan har importerat till din Mac eller PC. Under importprocessen frågar iTunes om du vill ta bort foton från din iPhone. Detta är ett snabbt sätt att ta bort en grupp foton från din iPhone. Om du redan har importerat en stor grupp bilder från din iPhone tar du bort dem från din dator för att se det här alternativet igen. På en Mac tar du bort dem från iPhoto eller mappen du har valt i iTunes. Ta bort dem på en dator från mappen eller programmet du importerade dem till.

Steg 2

Ta bort iPod Photo Cache. Detta är nödvändigt så iTunes frågar om du vill importera bilderna igen. Om du har synkroniserat bilderna till en mapp, gå till den mappen och dra iPod Photo Cache i den mappen till papperskorgen. Om du synkroniserar till iPhoto går du till mappen "Bilder" i Finder, trycker på "Kontroll" -tangenten och klickar på iPhoto-biblioteket och klickar sedan på "Visa paketinnehåll" i menyn som visas. Dra iPod Photo Cache till papperskorgen.

Steg 3

Anslut iPhone till din Mac eller PC med kabeln som medföljde iPhone.

Steg 4

Klicka på iPhone-ikonen i panelen till vänster om iTunes.

Klicka på knappen "Synkronisera" och klicka sedan på "Ta bort original" i fönstret som visas för att ta bort foton från iPhone.