Så här aktiverar du zoomnyp på Firefox i en MacBook

MacBook-bärbara datorer med styrplatta med flera pekskärmar stöder nypa gester med två fingrar för att zooma in och ut på webbsidor i Mozilla Firefox. Vissa versioner av webbläsaren som börjar med version 4 inaktiverar dock den här funktionen som standard. Firefox erbjuder inte ett alternativ för nypningszoom i inställningsfönstret, men du kan fortfarande aktivera den genom att redigera några rader på Firefox-konfigurationssidan.

Öppna ett Firefox-fönster och skriv "about: config" i adressfältet. Tryck enter."

Så här aktiverar du zoomnyp på Firefox i en MacBook

Acceptera varningen "Fortsätt med försiktighet".

Så här aktiverar du zoomnyp på Firefox i en MacBook

Skriv "nypa" i sökfältet högst upp på konfigurationssidan. Dubbelklicka på inställningen "browser.gesture.pinch.in."

Även om vissa versioner av Mozilla Firefox inaktiverar nypan med två fingrar för att zooma in och ut med hjälp av en multitouch-styrplatta på en MacBook, finns det bort för att aktivera den här funktionen i en handfull enkla steg.

Skriv eller klistra in "cmd_fullZoomReduce" i meddelandefältet som motsvarar "browser.gesture.pinch.in." Tryck på "Enter".

Firefox pekplatta gester, Firefox macbook gester, Firefox styrplatta gester, Firefox nypa zoom

Dubbelklicka på följande tre inställningar för att redigera innehållet: ställ in "browser.gesture.pinch.in.shift" till "cmd_fullZoomReset", "browser.gesture.pinch.out" till "cmd_fullZoomEnlarge" och "browser.gesture.pinch. out.shift "till" cmd_fullZoomReset. "

Så här aktiverar du zoomnyp på Firefox i en MacBook

Stäng konfigurationssidans fönster. Starta ett nytt fönster i Firefox och dina nypa gester fungerar nu.

Tips

Skriv inte citattecken runt kommandona i alla steg.

Du kan alternativt installera Firefox-tillägget "nypa", vilket automatiskt ändrar ovanstående inställningar.

Om någon av de fyra inställningarna inte finns på "about: config" -sidan, högerklicka på sidans bakgrund, välj "New" och klicka på "String". Skriv önskat namn, t.ex. "browser.gesture.pinch.in", tryck "Enter" och skriv sedan motsvarande inställning, till exempel "cmd_fullZoomReduce" i den andra meddelandefältet.

Varningar

Informationen i den här artikeln gäller Firefox version 4 till 20 och kan skilja sig något eller markant i senare versioner.