Kan du kombinera Twitter-konton?

Om du kör flera konton på Twitter, till exempel en professionell och en personlig, eller för två olika märken, kan det vara mer fruktbart att minska dina ansträngningar genom att kombinera kontona så att du kan nå alla dina följare med en tweet. Från och med januari 2013 behandlar Twitters system varje konto helt separat, vilket innebär att det inte finns något sätt att slå samman flera konton till ett. Det är också omöjligt att kopiera data från ett konto till ett annat. Den enda lösningen är att manuellt begära att dina följare på ett konto följer dig på det andra kontot.

Flera konton

Du har tillåtna flera konton så länge du följer villkoren på varje konto. En viktig punkt att se upp för är att du inte vilseleder följare om vem som driver kontot. Du kan till exempel inte ha ett personligt konto och sedan ett andra konto som falskt verkar vara för en annan person. Du kan bara logga in på ett konto åt gången i samma webbläsare, men du kan hantera flera konton samtidigt med två olika webbläsare eller vissa tredjepartsapplikationer. Du måste länka varje konto till en separat e-postadress.

Datamigrering

Twitter tillåter inte automatiserad datamigrering från ett konto till ett annat. Förståeligt kan du inte tvinga personer som följer ett konto automatiskt att följa ett annat konto. Du kan dock inte kopiera över listan över personer du följer på ett konto och automatiskt följa dem på ett annat konto. På samma sätt kan du inte automatiskt ta tweets du har skapat på ett konto och lägga till dem som tweets, nya eller gamla, på det andra kontot.

Sammanfogande alternativ

För att replikera effekterna av att slå samman två konton, uppmuntra användare på ett konto att följa dig på det andra kontot. Du kan göra detta helt enkelt genom att skicka tweets med information om ditt andra konto; du kan ange en tidsfrist för när du ska sluta använda det första kontot. Tänk noga när du bestämmer när och hur ofta du ska skicka sådana tweets. Du måste skicka begäran tillräckligt många gånger för att personer som inte kontrollerar Twitter ständigt har en god chans att se den och ta hänsyn till att människor i olika tidszoner eller med olika dagliga scheman tenderar att kolla Twitter vid olika tidpunkter. Undvik dock att skicka begäran för många gånger eftersom du kan irritera vissa användare som ser meddelandet upprepade gånger.

Inaktiv eller avaktiverad

När du är glad att du har fått så många följare som möjligt att följa dig på det nya kontot måste du bestämma om du vill lämna det gamla kontot inaktivt eller inaktivera det. Inaktiv betyder helt enkelt att du inte lägger till det längre. Om du väljer det här alternativet kan du överväga att kontrollera kontot ibland för att se om du har några direktmeddelanden eller svar från personer som inte känner till att du har slutat använda kontot. Inaktiverad betyder att du formellt har stängt kontot. Du gör detta genom att logga in på Twitter-webbplatsen och klicka på "Kontoinställningar" och sedan "Inaktivera mitt konto." Du måste sedan bekräfta att du verkligen vill stänga kontot och ange ditt lösenord. Efter detta har du 30 dagar på dig att ändra dig innan kontot raderas permanent. Vid denna tidpunkt kommer Twitter att behandla kontot som om det aldrig funnits, även om vissa gamla tweets fortfarande kan dyka upp i sökmotorer.