Vilken typ av penna kommer att skriva på en Apple iPad?

Medan Apple utformade iPad-pekskärmen för att användas med en fingertopp snarare än en penna, kan du använda en penna med hjälp av noggrannhet, använda när du bär handskar eller för särskilda behov tillgänglighet. Apple producerar inga styli, men tillverkare från tredje part har utvecklat kompatibla verktyg. Inte alla styli fungerar med iPads kapacitiva pekskärm, så se till att den nämner iPad eller kapacitiv kompatibilitet när du köper en.

Pekskärmsteknik

Två primära typer av pekskärmar finns i konsumentenheter: resistiv och kapacitiv. Resistiva pekskärmar har två lager i sina skärmar som genererar en ström när de pressas ihop. Dessa skärmar kräver ett hårt, smalt tryck för att fungera. Däremot använder kapacitiva pekskärmar, som de som används i iPads, fingerens elektriska ledningsförmåga för att störa skärmens eget elektrostatiska fält. Kapacitiva pekskärmar har hårt skydd och kräver inte tryck för att fungera, men de kan inte styras med handskar.

Kompatibel Styli

För att en penna ska fungera på en kapacitiv pekskärm måste den leda elektricitet som liknar ett mänskligt finger. För att göra det använder de flesta kapacitiva stylingar mjuka kiselgummitoppar som deformeras när de trycks mot skärmen, liknande en fingertopp. Pogo, Wacom, Griffin, bland andra, producerar dessa verktyg i en rad olika stilar och storlekar. Styli med smala spetsar möjliggör mer exakt kontroll, medan de med breda spetsar bättre efterliknar direkta fingrar.

Inkompatibel Styli

Resistiv pekskärm styli fungerar inte på en iPad. Du kan identifiera dessa styli med sina smala, penna-liknande tips, som vanligtvis är gjorda av hårdplast eller metall - till exempel styli som ingår i Nintendo DS och äldre palmhanddatorer. Aktiva styli, som används i kombination med grafikplattor, fungerar inte heller på iPad, eftersom de kräver speciell hårdvara inbyggd i skrivytan.

Styli för speciell användning

Flera typer av iPad-styli finns för alternativ användning. För att rita och måla finns stylingar designade med en borstliknande eller kilformad spets, och andra som har en tydlig spets som gör att du kan se en linje när du ritar den. Det finns också en mängd andra speciella styli, såsom teleskopiska styli, styli som bärs på fingret, markörformad styli för barn och till och med en gitarrpickformad stylus. Så länge produkten indikerar kompatibilitet med kapacitiva pekskärmar, fungerar alla icke-standardpennmodeller på iPad.