Hur man delar upp en bild i två sidor

Att dela en digital bild är inte lika svårt som att dela en atom, men det är inte lika lätt som att klippa upp den verkliga saken. Med programvara som ingår i ditt Windows-operativsystem kan du dock spotta en bild exakt på två sidor utan att behöva oroa dig för markör- eller linjalplacering. Med en snabb lösning med Paint begränsade funktioner kan du klippa en bild exakt i två eller designa något som gör en bild till två lika eller inte lika lika bilder. Ditt original känner aldrig bladet, ett trevligt steg upp från blodbad som ses i scrapbooking.

Steg 1

Starta Paint och öppna bilden som måste delas. Klicka på fliken "Visa" och klicka sedan på "Zooma ut" eller "Zooma in" så att du kan se hela bilden på skärmen.

Steg 2

Klicka tillbaka till fliken "Hem". Klicka på knappen "Välj" på menyfliksområdet och välj knappen "Rektangulärt val". Observera att markören blir ett mål.

Steg 3

Håll ned vänster musknapp och klicka sedan och dra tills bildens nedre eller övre halva (eller vänster eller höger sida, om du föredrar det) är valt. Det spelar ingen roll om ditt val innehåller en del av den blå färgbakgrunden, eftersom det inte kommer att ingå i din bildöverföring. Observera att ditt val nu omges av blå streck.

Steg 4

Klicka på knappen "Kopiera" på menyfliksområdet.

Steg 5

Klicka på "Välj" -knappen igen och välj "Välj invers."

Steg 6

Klicka på knappen "Beskär" på menyfliksområdet. Observera att nu visas motsatsen till vad du valt och kopierade till Paint. Så om du kopierade den nedre halvan och sedan utförde den inversa, visas den övre halvan nu.

Steg 7

Klicka på fliken "Arkiv" och välj "Spara som." Ange ett nytt namn för filen. (Spara inte det med originalnamnet, eftersom det skulle skriva över originalbilden.) När du har sparat stänger du dokumentet.

Klicka på fliken "File" och välj "New". När den tomma målningsskärmen öppnas klickar du på knappen "Klistra in". Den nedre halvan - eller den halva du kopierade - visas nu på skärmen. Spara den delade bilden med ett annat nytt filnamn, till exempel en variant av den du just sparade. Nu har du totalt tre bilder, inklusive originalet, den första halvan och den delade andra halvan.