Hur du organiserar din e-postadressbok i alfabetisk ordning

Få åtkomst till e-postens sorteringsverktyg för att alfabetisera dina kontakter. Microsoft Outlook formaterar dina kontakter som en lista över kolumnposter sorterade efter efternamn eller fullständigt namn. Hotmail tillhandahåller en visningsorderlista för ett efternamn för- eller fullnamnssekvens. Sorteringslistan alfabetiserar din kontakts förnamn eller efternamn. Google Gmail erbjuder en sorteringssektion med val av för- eller efternamnordning. Din alfabetiserade lista hjälper dig att söka igenom dina kontakter i data snabbare för framtida referens.

Syn

Steg 1

Klicka på "Människor" längst ner på Outlook-skärmen och välj sedan fliken "Visa" på kommandobandet.

Steg 2

Tryck på pilen "Ändra vy" i gruppen Aktuell vy och klicka sedan på "Lista".

Klicka på kolumnrubriken "Fil som" för att sortera dina kontakter efter efternamn. Om listan visas i omvänd alfabetisk ordning, klicka på rubriken "File As" igen för att alfabetisera listan. För att sortera dina kontakter efter det fullständiga namnet som börjar med förnamnet, klicka på kolumnrubriken "Fullt namn".

Hotmail på Outlook.com

Steg 1

Logga in på ditt Microsoft-konto och klicka sedan på pilknappen i Outlook. Tryck på "Personer" för att visa din kontaktlista.

Steg 2

Klicka på Gear-knappen bredvid ditt namn i menyraden. Klicka för att lägga till en svart kula bredvid det önskade alternativet för namnordning i avsnittet Visningsorder: "Första sista" eller "Sista, första."

Klicka för att lägga till en punkt bredvid det önskade alternativet i avsnittet Sorteringsordning: "Förnamn" eller "Efternamn." Klicka utanför menyn för att dölja Gear-menyn.

Google Gmail

Steg 1

Öppna ditt Google Gmail-konto och klicka sedan på nedåtpilen ”Gmail”.

Steg 2

Klicka på "Kontakter".

Klicka på knappen "Mer" och välj sedan "Förnamn" eller "Efternamn" i avsnittet Sortera efter för att sortera din kontaktlista.