Hur man optimerar ljudet på min Sony Vaio

De flesta Sony Vaio-datorer är utrustade med ett par ljudhögtalare som är utformade för att berika datorns ljudprestanda. Ljudinställningarna på datorn kanske dock inte optimeras för att dra full nytta av högtalarhårdvaran. Använd ljud- och högtalarverktygen i Windows-operativsystemet för att snabbt justera ljudet och högtalarna efter dina personliga preferenser.

Steg 1

Klicka på "Start" -knappen på skrivbordet på din Sony Vaio-dator. Klicka på "Kontrollpanelen" och skriv "ljud" i rutan "Sök i kontrollpanelen" i det övre högra hörnet av kontrollpanelfönstret. Välj "Ljud". Ett konfigurationsfönster öppnas.

Steg 2

Klicka på fliken "Uppspelning" och klicka sedan på "Högtalare", "Konfigurera" och klicka på högtalarkonfigurationen som matchar ljudhögtalarna på din Sony Vaio. Klicka på "Test" -knappen. Klicka på "Nästa".

Steg 3

Klicka på alternativet "Full-range Speaker". Klicka på "Nästa" och sedan på "Slutför".

Dubbelklicka på "Högtalare". Klicka på fliken "Nivåer" i fönstret som öppnas. Flytta skjutreglaget "Högtalare / hörlurar" för att justera högtalarvolymen efter dina önskemål. Klicka på knappen "Balans" för att justera balansen efter dina önskemål. Tryck på "Enter" och klicka på "OK" för att spara de optimerade inställningarna på din Sony Vaio.