Hur man sätter musik från en CD till ett Micro SD-kort

Om du kopierar musik från en CD till ett micro SD-kort måste du först "rippa" eller kopiera de enskilda filmfilerna från CD: n till din dator. Du kan enkelt göra detta i Windows 7 genom att använda den medföljande Windows Media Player. För att minska filstorleken och bibehålla optimal kvalitet och kompatibilitet kanske du vill konvertera filerna till MP3, vilket du kan göra i samma process. När filerna har rippats kan du helt enkelt kopiera dem till ditt micro SD-kort.

Anslut till Internet om du vill att din CD-information automatiskt läggs till i de rippade filerna. Denna information inkluderar CD: s artist, album och titel.

Sätt i din ljud-CD i din CD- eller DVD-enhet. Windows Media Player ska öppnas automatiskt. Om den inte gör det kan du öppna den manuellt genom att navigera till "Start", skriva "Windows Media Player" i rutan "Sök" och trycka på "Enter".

Välj rullgardinsmenyn "Rippinställningar". För muspekaren över alternativet "Format" och klicka på "MP3" som det format som ljudfilerna kommer att rippas.

Avmarkera alla låtar från den högra panelen i Windows Media Player-fönstret om du inte vill rippa dem. Om du vill att alla ska kopieras, behåll sedan standardvalet för alla låtar.

Klicka på "Rip CD" -knappen för att rippa de valda låtarna till spelarbiblioteket.

Anslut micro SD-kortet till datorn. Detta kräver en intern eller extern kortläsare och eventuellt en micro SD till SD-kortadapter. Den senare kommer att konvertera micro SD-kortet till ett SD-kort med regelbunden storlek när det sätts in i adaptern. Om kortläsaren är extern måste du sätta in den i lämplig port, vanligtvis en USB-port. Windows 7 känner automatiskt igen kortet och installerar lämplig drivrutin.

Öppna Windows Explorer genom att klicka på “Windows” -tangenten och “E” samtidigt. Klicka på den övre vänstra mappen märkt "Musik" under "Bibliotek". Markera alla rippade ljudfiler genom att hålla in “Ctrl” -tangenten och klicka på varje fil.

Klicka och håll ned en av de markerade ljudfilerna. Dra den till enhetsbokstaven, motsvarande minneskortet på vänster sida, och släpp för att kopiera alla filer till ditt micro SD-kort.

Objekt du behöver

  • Micro SD till SD-kortadapter

  • Kortläsare

Varningar

Dela rippad musik är ett brott mot upphovsrättslagen, så rippa inte och dela inte upphovsrättsskyddade musik-CD-skivor.