Hur man ansluter din Wii Classic-kontroller till din dator

Nintendo Wii använder Bluetooth-sändare i fjärrkontrollerna (Wiimotes) för att ge trådlös anslutning mellan konsolen och styrenheterna. Wiimotes kan anslutas till en Wii Classic Controller som efterliknar storleken och designen på Super Nintendo Entertainment System (Super NES) -kontroller. I den här konfigurationen använder Classic Controller Wiimote som en Bluetooth-sändare. Alla datorer med en kompatibel Bluetooth-sändare kan kopplas ihop med en Wiimote. Parningen kräver dock speciell programvara för att tolka Wii-kommandona till något som datorn kan tolka.

Steg 1

Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Bluetooth-enheter". Klicka på "Lägg till" på din dator och håll ned knapparna "1" och "2" samtidigt på Wiimote. Markera kryssrutan på datorn: "Min enhet är inställd och redo att hittas" och klicka på "Nästa". Välj Nintendo-enheten som visas och klicka på "Nästa". Ange inte ett lösenord. Klicka på "Nästa". Om du lyckas blinkar de tre lamporna på Wiimote. (referens 2)

Steg 2

Ladda ner GlovePIE-programvaran. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att öppna ZIP-mappen. Dubbelklicka på "GlovePIE.exe" för att öppna programvaran. Klicka på "File" och sedan "Open" och välj "TestWiimote.pie." Klicka sedan på "Kör". Tryck på riktningsknapparna på Wiimote. Om anslutningen fungerar korrekt kommer verktygsfältet att återspegla knapptryckningar du går in i kontrollenheten.

Steg 3

Anslut den klassiska styrenheten till Wiimote via kontakten i botten av Wiimote. Du kan behöva ta bort gummihylsan från Wiimote för att komma åt kontakten. Tryck på knapparna på Classic Controller och titta på verktygsfältet i GlovePIE. Ändringarna bör registreras där. Om inte, kan du behöva parkoppla Wiimote med din dator igen.

Öppna ett spel eller program som du vill använda med Controller Classic.