Fix för väderwidget fungerar inte på iPhone eller iPad

Frågan om väderwidget som inte fungerar på iPhone eller iPad rapporteras av vissa användare. Om detta också är fallet på din enhet, bör några av lösningarna enligt listan nedan hjälpa dig att lösa problemet på din iPhone eller iPad.

Väderwidget fungerar inte på iPhone eller iPad

Att ha väderwidgeten på låsskärmen på iPhone eller iPad kan verkligen vara bekvämt, eftersom det ger omedelbara väderuppdateringar utan att behöva logga in på iPhone och öppna väder-appen.

Men som nämnts ovan har vissa användare rapporterat frågan om att väderwidget inte fungerar på iPhone, inte uppdateras, uppdateras slumpmässigt, väderwidget som inte uppdaterar temperaturen på iPhone.

Nedan hittar du några av de logiska lösningarna som bör hjälpa dig att lösa problemet med Weather Widget Not Working på iPhone.

Lägg till väderwidget till låsskärmen

Följ stegen nedan för att lägga till väderwidget till låsskärmen på din iPhone eller iPad. Du kan hoppa till nästa lösning, om du redan har aktiverat väderwidgeten på låsskärmen på din iPhone.

1. Dra åt höger från vänster sida på låsskärmen på din iPhone för att öppna skärmen Widgets på din iPhone.

2. Bläddra ner till botten på Widgets-skärmen och tryck på Redigera-knappen.

3. Du blir ombedd att ange ditt lösenord för låsskärm för att komma åt skärmen Lägg till widgetar.

4. Bläddra ned till avsnittet Lägg till fler widgetar på skärmen Lägg till widgetar och tryck på + -knappen bredvid väderwidgeten.

5. Klicka sedan på Klar från övre högra hörnet på skärmen för att spara den här inställningen.

Låt väderapp alltid komma åt din plats

Väder-appen måste komma åt din plats för att ge dig aktuella väderuppdateringar. När du tillåter väderapp att komma åt din plats kan du välja mellan två inställningar "Alltid" och "Medan du använder appen".

Om du tillåter väder-appen att komma åt platsen "Medan du använder appen", visar väderwidget vädret från den senast uppdaterade platsen och väderinformationen kommer bara att uppdateras när du börjar använda appen.

För att se den aktuella och uppdaterade väderinformationen på väderwidgeten måste du låta väderappen "alltid" få åtkomst till din plats genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad

2. Klicka på Integritet på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Location Services på sekretessskärmen.

4. På skärmen Platstjänster klickar du på Väder.

5. På nästa skärm trycker du på alternativet Alltid.

Nu när väderappen har konstant åtkomst till din plats bör du kunna se väderwidgeten som visar uppdaterad väderinformation på låsskärmen på din iPhone.

Återställ plats och integritet

För att utesluta ett fel i plats- och sekretessinställningarna kan du försöka återställa plats och integritet på din iPhone.

1. Öppna Inställningar> Allmänt> Återställ.

2. På återställningsskärmen klickar du på alternativet Återställ plats och integritet.

3. Klicka på bekräfta på popup-fönstret som visas.

Ta bort Weather-appen och installera om den igen

Om Weather Widget fortfarande inte fungerar korrekt på din iPhone, är det troligt att appen har blivit glitchy eller oförenlig med iOS-versionen på din iPhone.

Du kan åtgärda det här problemet genom att ta bort Weather-appen och installera om det igen på din iPhone eller iPad.

1. Tryck och håll på väderappen tills den börjar vrida och tryck sedan på “X” -knappen bredvid väderappen (se bild nedan)

2. På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Radera (se bild ovan).

3. Stäng av din iPhone. Vänta i 60 sekunder och slå sedan tillbaka den igen.

4. Öppna sedan App Store på din iPhone, sök efter väder-appen och installera om väder-appen på din iPhone.

Uppdatera till den senaste versionen av iOS

Det är troligt att din iPhone inte kör den senaste versionen av iOS och detta orsakar problemet med väderapp eller väderwidgeten på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone

2. Klicka på Allmänt på skärmen Inställningar.

3. Klicka sedan på Programuppdatering.

4. Din iPhone börjar leta efter uppdateringar. Om du ser en uppdatering tillgänglig klickar du på länken Ladda ner och installera.

Tvinga om iPhone igen

Det är möjligt att vissa processer relaterade till Weather-appen har fastnat eller har blivit glisiga på din iPhone. Många gånger kan sådana problem åtgärdas genom att Force Starta om din iPhone.

1. Tryck och håll ner både ström- och hemknappar på din iPhone samtidigt.

2. Fortsätt att hålla in både hem- och strömknappar tills skärmen på din iPhone blir tom och din iPhone startas om med Apple-logotypen.

3. Släpp båda knapparna när du ser den vita Apple-logotypen visas på skärmen på din iPhone.

Proceduren för att tvinga omstart eller hårt återställning av iPhone är lite annorlunda på iPhone 7/7 Plus, på iPhone 8 / 8Plus och på iPhone X.