Hur du avbryter ett skickat e-postmeddelande i Gmail

Kom ihåg att skicka ett e-postmeddelande och inse just nästa ögonblick att du inte borde ha skickat det? Som de flesta i liknande situationer måste du också ha önskat om det bara fanns något sätt att ångra eller avbryta ett skickat e-postmeddelande.

Lyckligtvis finns det faktiskt ett sätt att avbryta ett skickat e-postmeddelande om du använder Gmail. Funktionen "Ångra skicka" i Gmail kan hjälpa dig att undvika en sådan händelse i framtiden genom att låta dig avbryta ett skickat e-postmeddelande, men du måste först aktivera den här funktionen i ditt Gmail-konto.

Avbryt skickad e-post i ditt Gmail-konto

Först introducerades i betaläge, funktionen "Ångra skicka" är nu en officiell del av Gmail och det är lätt att aktivera den här funktionen i ditt Gmail-konto genom att följa stegen nedan.

1. Logga in på ditt Gmail-konto från en dator

2. När du är i ditt e-postkonto klickar du på ikonen för Gearformad inställning från skärmens övre högra hörn.

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn

4. Kontrollera att du finns på fliken Allmänt i inställningsfönstret.

5. Rulla nedåt och leta efter ett avsnitt med titeln Ångra skicka och klicka på kryssrutan bredvid Aktivera Ångra skicka.

6. Klicka sedan på nedåtpilen bredvid Skicka avbokningsperiod och välj mellan 5, 10, 20 eller 30 sekunder.

Obs! Vi rekommenderar att du ställer in maximalt 30 sekunder (även detta räcker inte).

7. Bläddra ner till botten av skärmen och klicka på knappen Spara ändringar.

Test Ångra skickad e-postfunktion

Nu när du har konfigurerat alternativet Ångra skicka i ditt Gmail-konto rekommenderas det att du testar den här funktionen för att se hur den faktiskt fungerar.

1. Klicka på Skapa-knappen i det övre vänstra hörnet på skärmen för att starta ett nytt e-postfönster.

2. Skriv ett nytt testmeddelande och klicka på Skicka.

3. När du klickar på skicka-knappen, titta längst upp på skärmen. Du kommer att se ett meddelande som läser “Ditt meddelande har skickats. Ångra, Visa meddelande. ”

4. Klicka på Ångra för att avbryta ditt skickade e-postmeddelande och förhindra att det når mottagaren. Se till att du är snabb i att fatta ett beslut och klicka omedelbart på länken Ångra (30 sekunder kan gå mycket snabbt).

5. När du klickar på länken Ångra stoppar Gmail omedelbart meddelandet från att skickas ut och visar tillbaka e-postmeddelandet till dig. Detta gör att du kan göra ändringar i ditt meddelande och skicka det tillbaka igen (om du vill).

Om du inte vill skicka ett korrigerat meddelande stänger du bara meddelandet så kommer det att landa i din utkastmapp, så att du antingen kan ta bort meddelandet eller behålla det för dina poster.

Ett försiktighetsord

Om du kommer ihåg det tidigare e-postmeddelandet (beklagligt), bör du kunna komma ihåg att till och med några sekunder kunde ha gjort en skillnad och att du lätt kunde stoppa e-postmeddelandet från att gå (om det fanns ett alternativ att avbryta skickad e-post) .

Men när det gäller Gmail är den maximala tillåtna perioden på 30 sekunder enligt vår mening låg. Du kan enkelt missa alternativet Ångra eftersom det visas flyktigt längst upp på skärmen.

Alternativet "Ångra skickad e-post" som visas av Gmail är mycket avslappnat och inte särskilt utformat för att locka uppmärksamhet eller underlätta snabba åtgärder under sådana desperata omständigheter.

Kort sagt är allt fel med hur detta alternativ är utformat i Gmail - Liten remsa, små teckensnitt, avslappnad färgval och en Ångra-länk som inte alls är framträdande.

Se därför till att du vänjer dig till hur alternativet "Ångra skicka" ser ut i Gmail och hur det fungerar genom att skicka ut e-postmeddelanden och avbryta dem i fönstret på 30 sekunder.