Kan du ha internet utan fast telefon?

Om du bara använder din mobiltelefon för kommunikation kanske du har bestämt att din fasta telefon inte längre behövs. Internetaccess är fortfarande en nödvändighet, men lyckligtvis är internet tillgängligt utan fast telefon. Du bör först överväga din internetanvändning och budget. Granska sedan de tillgängliga alternativen på din plats innan du tar nästa steg och registrerar dig för internetåtkomst.

Fasta internetlinjer

Du behöver inte registrera dig för fast telefonitjänst bara för att ha internet via en fast telefon. De flesta av de största kabel- och DSL-tjänsteleverantörerna erbjuder endast internet-tjänster. Men vanligtvis försöker dessa företag locka sina kunder att registrera sig för servicebuntar och hävdar att du sparar pengar genom att göra det. Detta kan vara sant. Men om du enbart förlitar dig på din mobiltelefon för att ringa och ta emot samtal, kommer det att kosta dig mer pengar i onödan att prenumerera på ett servicebunt.

Fjärrtrådlös

Du kan också ha ett annat alternativ om du bor i ett område där ett företag endast erbjuder trådlöst internet. I vissa stadsområden installerar till exempel mindre trådlösa internetleverantörer trådlösa routrar i vissa hyreshus och erbjuder sedan tillgång till fastighetsboende mot en månadsavgift. På så sätt behöver du inte hyra eller köpa ditt eget modem eller router. Du betalar bara och ansluter. Vissa städer har inbyggda gratis trådlösa internetnät för sina invånare. För att ta reda på om en leverantör finns i ditt område, gör en webbsökning efter "trådlösa internetleverantörer" följt av din stad eller ditt område.

Mobilt internet

De flesta större mobiloperatörer erbjuder datapaket som gör det möjligt för prenumeranter att komma åt internet på sina smartphones eller surfplattor. För vissa är detta allt de behöver när det gäller tillgång till internet, och de avstår från att äga en bärbar dator eller en hemdator. Men andra, särskilt de som bara använder smartphones för att komma åt internet, kanske inte är nöjda med att bara förlita sig på en telefon för att surfa på nätet. Den mindre skärmen och knappsatsen kan vara besvärlig, till exempel när du skriver ett e-postmeddelande. Flera företag erbjuder också USB-mobilmodem, som ger dig tillgång till internet via din dators USB-port, vilket ger åtkomst till mobilnätets datatjänster.

Satellit Internet

De som bor i vissa avlägsna områden har tvingats gå utan höghastighetsinternet eftersom det helt enkelt inte finns några fasta eller mobila internetleverantörer i deras område. I sådana fall kan satellitinternet vara vägen att gå. Fler företag tillhandahåller denna tjänst. Även om du inte bor i ett avlägset område kan satellitinternet vara rätt för dig, speciellt om du redan har skåltjänst för TV-programmering. Men om du använder internet för spel eller andra snabba program, kan du stöta på frustration över satellitinternet, eftersom satellitinternet tenderar att dröja mer än fast internet.

Emerging Technology

Ett sista alternativ att överväga är de olika nya teknikalternativen som kanske inte är långt ifrån att vara verklighet. Google meddelade 2017 att man arbetar med ett ballongbaserat internetalternativ som heter Project Loon som syftar till att leverera internet till avlägsna områden. Loon fungerar genom att sända höghastighetsinternet från en telekommunikationspartner på marken upp till närmaste ballong som sedan förmedlar det över ballongnätet och slutligen tillbaka till fjärranvändare på marken. Google är optimistisk om möjligheterna med denna teknik men har ännu inte meddelat när den kommer att vara tillgänglig för de flesta fjärranvändare.