Hur man installerar HP-skrivare utan skiva

Medan HP-bläckstråleskrivare innehåller en drivrutin och en programvaruinstallationsskiva tillhandahåller företaget också drivrutins- och programuppdateringar online. De flesta HP LaserJet-skrivare innehåller dock drivrutiner och programvara i enheten och kräver inte att du laddar ner filerna online. När du ansluter en skrivare för första gången installerar Windows 7 automatiskt de nödvändiga standarddrivrutinerna. Beroende på skrivarmodell kan du dock förlora vissa utskrifts- och skanningsfunktioner utan att även installera HP: s anpassade skrivardrivrutin. Installera HP-drivrutiner och programvara för din skrivarmodell för att säkerställa att du kan använda alla funktioner som ingår i enheten.

Använda en HP bläckstråleskrivare

Steg 1

Anslut HP-bläckstråleskrivaren till datorn med USB-kabeln och slå sedan på enheten. Om du vill aktivera trådlös utskrift, se till att routern är påslagen och välj sedan alternativet Trådlös konfiguration på skrivarens kontrollpanel. Följ anvisningarna för att aktivera Wi-Fi på enheten.

Steg 2

Navigera till HP: s sida Support och drivrutiner (länk i resurser).

Steg 3

Klicka på "Drivrutiner och programvara" och ange sedan skrivarens produktnamn och nummer, till exempel HP Photosmart 5510. HP-modellnumret finns ofta på skrivarens framsida. Klicka på knappen "Sök".

Steg 4

Välj ditt operativsystem från rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa" för att visa en lista över de senaste drivrutinerna och programvaran.

Steg 5

Klicka på länken "Drivrutin" och välj sedan namnet på drivrutinen som visas på sidan, t.ex. HP Photosmart Basic Drivers. Klicka på knappen "Hämta" för att spara filen i mappen Nedladdningar på din dator. När du har sparat drivrutinen klickar du på knappen "Tillbaka" i din webbläsare för att återgå till föregående sida.

Steg 6

Klicka på länken "Programvara" och välj sedan namnet på programvaran, t.ex. HP ePrint. Klicka på knappen "Ladda ner" för att spara filen på din dator.

Steg 7

Öppna mappen Nedladdningar och dubbelklicka på drivrutinsfilnamnet. Klicka på “Ja” i dialogrutan Användarkontokontroll. Välj om du använder en trådbunden eller trådlös anslutning och klicka sedan på "Nästa" för att installera drivrutinerna. När processen är klar klickar du på knappen "Slutför".

Dubbelklicka på programvarans filnamn för att installera HP: s utskriftsprogramvara. Klicka på “Ja” i fönstret Användarkontokontroll. Granska och godkänn HP: s slutanvändarlicensavtal och klicka sedan på ”Nästa” för att installera programvaran. Klicka på knappen "Slutför" när installationen är klar.

Använda en HP LaserJet-skrivare

Steg 1

Anslut HP LaserJet till datorn med skrivarens USB-kabel och slå på enheten.

Steg 2

Välj “HP Smart Install” i dialogrutan AutoPlay. Klicka på ”Ja” i fönstret Användarkontokontroll för att starta installationsprocessen.

Steg 3

Läs HP-licensavtalet. Markera rutan bredvid alternativet “Jag accepterar licensavtalet för slutanvändare av programvara” och klicka sedan på “Installera” -knappen.

Välj önskad skrivaranslutning, t.ex. trådlös eller USB. Om du väljer det trådlösa alternativet, se till att routern är påslagen och följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten. Klicka på knappen "Nästa" för att installera drivrutiner och programvara.