Hur man kopplar upp ljudhögtalare för en Compaq Presario

Compaq Presario-system inkluderar inte bara flera USB-portar för anslutning av kringutrustning utan även utgångsportar för anslutning av ljudhögtalare. Med externa högtalare kan du sända ekonomi-, affärs- och andra ljudböcker till affärspartners under ett möte eller lyssna på inspelningar och till och med inspelade möten på en ljudnivå som är högre än din Presarios inbyggda högtalare kan mata ut. Compaq Presarios inkluderar en enda hörlursport för anslutning av ett huvud eller hörlurar eller ljudhögtalare som innehåller en enda ljudkabel. Portarna finns på framsidan, baksidan eller sidan av din Compaq Presario.

Stäng av din Compaq Presario, om den är på, och leta upp dess hörlursport - porten innehåller en bild av en uppsättning hörlurar eller formuleringen ”Hörlurar” ovanför eller under den. Hörlursporten sitter på datorns framsida, baksida eller sida. Du kan också ansluta en uppsättning ljudhögtalare till högtalarutgången - porten innehåller en bild av ljudvågor som strålar upp och ner med en pil till höger om vågorna. Formuleringen ”Out” är till höger om pilen. Högtalarutgången finns på datorns baksida eller sida. Observera att inte alla Compaq Presario-datorer har en högtalarutgång.

Placera en högtalare som innehåller en 1/8-tums kontakt bredvid ena sidan av din dator. Placera en annan högtalare på motsatt sida av din dator. Om du använder högtalare som inte innehåller en 1/8-tums kontakt, anslut högtalarnas ljudkabel till en 1/8-tums kontakt till den sammansatta Y-adaptern. Om ljudhögtalare innehåller mer än två högtalare, placera de extra högtalarna lika på vardera sidan av din dator bort från varandra för att uppnå en surroundljudeffekt - fyra eller fler framför datorn och fyra eller fler bakom datorn. Alla högtalare, utom den som innehåller en enda ljudkabel ansluten till datorn, är ansluten till den som innehåller den enda ljudkabeln.

Anslut högtalarnas enda ljudkabel eller adapterns 1/8-tumsanslutning till din Compaq Presarios hörlurs- eller högtalarutgång. Anslut högtalarnas nätadapter till ett eluttag och tryck på eller slå på strömbrytaren på högtalarnas frontpanel. Sätt på din dator.

Klicka på högtalarikonen i systemfältet bredvid klockan för att justera högtalarnas ljudnivå efter eget tycke. Klicka på länken "Mixer" under ljudnivåmätaren för att stänga av högtalarna eller justera ljudnivåerna för specifika områden på din dator inklusive systemljud och webbläsarens ljudnivåer. Om dina externa ljudhögtalare innehåller sin egen ljudnivåkontroll kan du justera den efter eget tycke.

Objekt du behöver

  • Ljudhögtalare med 1/8-tums kontakt och strömförsörjning

  • 1/8-tums kontakt till komposit Y-adapter

Tips

Om dina ljudhögtalare innehåller en subwoofer, en stor kubformad högtalare, placerar du subwoofern på golvet nära din Compaq Presario. Subwoofern är ansluten till högtalaren som innehåller en enda ljudkabel och kräver ingen separat anslutningskabel till din dator.

En 1/8-tums kontakt till komposit Y-adapter finns att köpa på elektronik-, dator- och detaljhandeln.

Varningar

Din Compaq Presario-dator är inte kompatibel med ljudhögtalare som inte har sin egen strömförsörjning. Dessa typer av högtalare matar inte ut ordentligt vilket resulterar i ljud från högtalarna med låg volym.