Hur man gör skrivare online i Windows 10

Om du undrar varför din skrivare är offline, finns det olika skäl till det här problemet och du hittar nedanstående steg för att göra din skrivare online i Windows 10.

Skrivare offline i Windows 10

I de flesta dagliga scenarier går skrivare oftast offline på grund av pappersstopp, pappersstopp och mindre nätverksanslutningsproblem. Ibland kan emellertid problemet också bero på att skrivardrivrutiner är föråldrade eller skadade och andra hårdvarorelaterade problem.

I teorin bör din skrivare komma tillbaka online när orsaken till att den är offline hittas och fixas. Detta är fallet vid problem som papperskvadd, skrivare går ur papper och mindre hårdvaruproblem som förhindrar skrivaren från att vara tillgänglig online.

Men ibland räcker det inte med att rensa problemet och du måste manuellt göra skrivaren online på din Windows-dator.

Om detta är fallet du har att göra hittar du nedanstående steg för att göra en skrivare online i Windows 10.

Skapa skrivare online i Windows 10

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Enhetshanteringsalternativet i menyn som visas (se bild nedan).

2. På enhetshanteringsskärmen klickar du först på fliken Åtgärd i toppmenyn och sedan på alternativet Enheter och skrivare i rullgardinsmenyn.

3. På skärmen Enheter och skrivare högerklickar du på Offline-skrivaren (den visas bleknad) och klickar sedan på Se vad som är utskriftsalternativ i snabbmenyn (se bild nedan)

4. På nästa skärm klickar du på alternativet Använd skrivare offline, för att ta bort kryssmarkeringen på detta objekt och vänta på att skrivaren kommer online.

5. När skrivaren är online bör den börja skriva ut vad som fanns i utskriftskön.

Men om alternativet att göra skrivare online är grått ut eller om skrivaren kommer online kort och sedan går tillbaka offline igen, är det dags att felsöka skrivarproblemet på din dator.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Inställningsikonen.

2. Klicka på alternativet Enheter på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm klickar du på alternativet Felsökning i sidmenyn och klickar sedan på alternativet Skrivare (se bild nedan).

4. Klicka på Kör felsökningsalternativet i den utvidgade skrivarmenyn.

5. Låt Windows Felsökare köras och den kommer med förslag för att lösa problemet. I detta fall var förslaget att göra skrivaren som standardskrivare. Förslaget i ditt fall kan vara att uppdatera drivrutinen eller något annat.

6. Klicka på Apply This Fix och följ följande instruktioner.