Kan du ladda ner iTunes-musik till din dator?

iTunes är tillgängligt för iPhone-, iPod Touch-, Windows- och Mac-datorer. Programvaran låter dig organisera och spela upp musiken på din dator, och den innehåller funktioner som att dela ditt musikbibliotek med människorna i ditt hus via ett nätverk. iTunes inkluderar också tillgång till iTunes Store, som erbjuder musik, filmer, TV-program och appar till salu. Du kan köpa musik från iTunes Store och ladda ner direkt till din dator.

iTunes-översikt

Apples iTunes är en musikspelare och musikbutik som låter dig organisera dina digitala musikfiler på din dator. iTunes har spellistor som du kan skapa för att gruppera låtar tillsammans. När du ansluter en Apple-enhet, till exempel en iPod eller iPhone, till din dator öppnas iTunes automatiskt. ITunes Store är tillgängligt genom att klicka på länken "iTunes Store" till vänster i menyfältet i iTunes-applikationsfönstret. Musik, musikvideor, filmer, TV-program, podcasts och appar finns att köpa och gratis nedladdning från iTunes Store.

Apple-ID

För att ladda ner musik från iTunes Store måste du ha ett iTunes-konto eller Apple ID. För att skapa ett nytt konto, klicka på "Logga in" -knappen, som finns längst upp till vänster på iTunes-startskärmen. När dialogrutan visas klickar du på "Skapa ett nytt konto." Godkänn villkoren genom att markera rutan och följ sedan stegen för att skapa ett användarnamn med din e-postadress och ställa in din iTunes-profil. Ange din kreditkortsinformation; du måste ha ett kreditkort registrerat för att ladda ner musik från iTunes Store.

Använda iTunes Store

När du klickar på "iTunes Store" -spellistan öppnas startskärmen för iTunes Store med de senaste utgåvorna inom musik, filmer och TV-program. Använd knappen "Musik" högst upp på startskärmen för att hitta musik efter genre eller ange en specifik artist, ett album eller ett låtnamn i sökfönstret högst upp i iTunes-applikationsfönstret. Klicka på "Köp" -knappen, som också visar priset, för att köpa en låt. En snabbruta öppnas där du frågar om du är säker på att du vill köpa. kryssa i rutan "Be mig inte detta igen" för att förhindra att rutan visas när du gör framtida köp.

Köpte musik i iTunes

iTunes placerar automatiskt all musik du köper i spellistan "Köpt". Om du tar bort objekten i din "köpta" spellista kommer de fortfarande att finnas kvar i ditt iTunes-bibliotek. Om du tar bort de köpta objekten i ditt iTunes-bibliotek raderas de från din "köpta" spellista. iTunes söker automatiskt efter köpt musik som du kanske inte har laddat ner ännu varje gång du öppnar programmet.