Hur man ställer in föräldrakontroll på Kindle Fire Tablet

Så här kan du ställa in föräldrakontroll på Kindle Fire Tablet och förhindra att barn i ditt hus utsätts för ålder i lämpligt innehåll eller göra oönskade apper i appen.

Ställ in föräldrakontroller på Kindle Fire Tablet

Medan föräldrakontrollfunktionen på Amazons Kindle Fire Tablet inte blockerar specifikt innehåll i ålder, kan den användas för att blockera åtkomst till specifika tjänster.

Som standard blockerar föräldrakontroll Alexa, webbläsare, e-post, kontakter och kalendrar. Det inaktiverar också social delning och lösenord skyddar Amazon-inköp.

När föräldrakontrollfunktionen är påslagen ser du en liten låsikon överst på skärmen på din Kindle Fire-surfplatta.

För att bekräfta, dra fingret ner från toppen av skärmen så ser du ett meddelande som läser "Föräldrakontroll - På."

Steg för att ställa in föräldrakontroll på Kindle Fire Tablet

Följ stegen nedan för att ställa in föräldrakontroll på Kindle Fire Tablet.

1. Klicka på Inställningsikonen på startskärmen på din Kindle Fire Tablet.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ned och trycker på alternativet Föräldrakontroll som finns under avsnittet "Personlig".

3. Ställ på Aktivera kontroller på skärmen Föräldrakontroll genom att flytta reglaget bredvid föräldrakontrollen till PÅ-läge.

4. Om du ställer in föräldrakontroll för första gången uppmanas du att ställa in ett nytt lösenord för föräldrakontroll. Ange ett fyrsiffrigt lösenord, bekräfta lösenordet genom att skriva det igen och tryck på knappen Finish.

Obs! Lösenordet för föräldrakontroll är inte detsamma som ditt lösenord för låsskärmen.

5. På skärmen Föräldrakontroll ser du Amazon Video, Apps & Games, webbläsare, e-post, kontakter och kalender som redan har blockerats som standardinställningar för föräldrakontroll.

Köp kommer också att vara lösenordsskyddade som standard föräldrakontrollinställningar.

6. Alternativet Utegångsplan under Föräldrakontroll låter dig konfigurera dagar och tidsperioder, under vilka dina barn inte får använda din Kindle Fire Tablet.

För att ställa ut portfölj, slå PÅ alternativet Ställ in portförbud på skärmen för föräldrakontroll.

7. På nästa skärmbild kan du konfigurera dagar och tidpunkter för utegångsförbudet.

Obs: Att logga in i Kindle Fire under en utegångsförbud kommer att inaktivera utegångsförbudet. Du måste växla PÅ inställningsförbudet igen för att aktivera utegångsförbud på din enhet.

8. Aktivera Övervaka detta profilalternativ, låter dig se detaljerad information om appar, spel, musik, videor och böcker som du har åtkomst till och hur länge de har visats.

Du kan komma åt den här informationen genom att logga in på ditt Amazon-konto och klicka på Ditt innehåll och enheter.

Obs: Övervaka den här profilen kan endast aktiveras för föräldraprofilen som kontrollerar föräldrakontrollen och inte för barnprofiler.