Hur du skickar e-post från din dator till mobiltelefoner

När du använder datorn och du behöver skicka information snabbt till någon på språng, försök skicka honom ett e-postmeddelande till sin telefon. Mottagaren behöver inte ens ha e-post synkroniserad till sin telefon för att ta emot den - din e-post tas emot som ett sms. Att använda din e-post kan vara snabbare än att försöka fissa med ett mobiltelefontangentbord, så meddelandet kommer att tas emot mycket snabbare.

Steg 1

Kontrollera vilken mobiltelefonleverantör mottagaren har. Du behöver den här informationen eftersom varje leverantör har olika e-postsuffix som de använder. Om du inte känner till denna information kan du inte använda e-post för att skicka mottagaren ett meddelande.

Steg 2

Öppna webbläsarens e-post eller ditt e-postprogram.

Steg 3

Klicka på "Skriv" eller "Ny".

Steg 4

Skriv mottagarens telefonnummer, inklusive riktnummer i rutan "Till".

Steg 5

Skriv "@" efter telefonnumret och sedan leverantörens suffix. Verizon är "vtext.com," AT&T är "tx.att.net," Boost är "myboostmobile.com," Cricket är "sms.mycricket.com," Sprint är "messaging.sprintpcs.com," Nextel är "messaging .nextel.com, "T-Mobile är" tmomail.net, och Virgin Mobile är "vmobl.com."

Steg 6

Ge e-postmeddelandet ett ämne och skriv ditt meddelande i e-postens kropp. Försök att hålla meddelandet kort. Mottagaren kommer att få detta som ett textmeddelande och normalt kan textmeddelanden bara innehålla mindre än 200 tecken i varje.

Klicka på "Skicka" när du är klar. Mottagaren kommer att ta emot meddelandet på sin telefon inom några ögonblick som ett SMS.