Så här ändrar du skärmvyen i en Toshiba Notebook

Det finns många anledningar till att din skärmvy kan ändras när du använder en Toshiba-anteckningsbok. Produkter som bärbara datorer, LCD-projektorer och till och med programuppdateringar som kan ge en viktig säkerhetsuppdatering för ditt företags datorbehov kan alla ändra dina nuvarande skärminställningar. Skärminställningarna på din bärbara dator kan användas för att återställa skärmen till dina preferenser.

Elcykla din bärbara dator

Koppla bort din bärbara dator från alla externa bildskärmsenheter, inklusive externa bildskärmar eller LCD-projektorer.

Stäng av din bärbara dator och ta ut batteriet. Håll "Power" -knappen intryckt i 30 sekunder med borttaget batteri.

Sätt tillbaka batteriet i den bärbara datorn och tryck på "Power" -knappen för att sätta på datorn. Om din notebook inte återställer bildskärmsinställningarna till standardinställningarna ändrar du skärminställningarna i Kontrollpanelen.

Återställ skärminställningarna

Klicka på "Start" -knappen och öppna kontrollpanelen. Klicka på ikonen "Utseende och professionalisering" på kontrollpanelen, välj "Display". sedan "Skärmupplösning." Du kan också komma åt skärmupplösningsmenyn genom att högerklicka på bakgrunden på skrivbordet och välja "Skärmupplösning" i menyn.

Välj ett alternativ från rullgardinsmenyn med namnet "Orientering". Alternativet "Landskap" är standardriktningen. Andra orienteringsalternativ inkluderar "Porträtt", som vänder skärmen i sidled, "Liggande (vänd)" som vänder skärmen upp och ned och "Porträtt (vänd)" som vänder skärmen upp och ner.

Klicka på "Apply" för att spara dina inställningar.

Toshiba Portege och andra surfplattor

Öppna Start-menyn och klicka på "Alla program" och öppna sedan mappen "Toshiba". Öppna mappen "Tablet PC" och välj "Rotation Utility".

Välj en visningsprofil för både PC-läge och Tablet-läge. Toshiba Portege och andra surfplattor från Toshiba kan användas som antingen en surfplatta eller en bärbar dator omväxlande.

Avmarkera alternativet som läser "Inaktivera rotationsverktyg" och klicka på "OK" för att spara dina inställningar.

Tips

Knappen "Escape" kan låsa skärmens orientering medan en Portege eller Tablet PC är i surfplatteläge.