Kan du hindra människor från att se ditt inlägg på Instagram?

Som standard kan innehållet du lägger upp på ditt Instagram-konto offentligt visas av alla användare i appen. Du kan dock ställa in din profil sekretessinställningar så att endast godkända användare kan se dina foton och videor och annan profilinformation, eller så kan du blockera enskilda användare från att få åtkomst till ditt innehåll. Varje alternativ har olika överväganden angående hur begränsad din Instagram-publik är.

Profil Sekretessinställningar

Du kan ställa in din Instagram-profil sekretessinställningar så att endast de användare du godkänner kan se dina bilder och videor. Användare kommer inte att kunna hitta din profil i sökningar och ej godkända användare kommer inte att kunna se din lista över följda konton eller följare i din profil. När en användare begär att följa dig visar appen begäran i din följarelista och du måste trycka på "Ja" eller "Nej" för att godkänna eller avvisa begäran. Du kommer fortfarande att kunna skicka bilder till ett enskilt konto via Instagram Direct, oavsett om du har godkänt användaren som följare, genom att trycka på "Direkt" i delningsalternativen för fotot i appen och sedan välja användare till vem du vill skicka fotot.

Blockerar på Instagram

Du kan blockera enskilda användare från att se dina foton och videor och från att hitta ditt konto på Instagram-sökning om du inte vill ställa in hela din profil till privat. Instagram meddelar inte användare när du blockerar dem. Om användaren följer dig förblir ditt konto i användarens följande lista, men ditt innehåll blir omedelbart otillgängligt. Blockerade användare kan inte skicka inlägg via Instagram direkt från appen.

Hur man blockerar användare

För att hindra en enskild användare från att se dina bilder och videor och hitta dig i Instagram-sökningar, tryck på kompassikonen i huvudmenyn och skriv kontots användarnamn i sökfältet. Tryck på inställningsikonen, som har tre horisontella prickar på Android-enheter och en rektangel med en pil på iOS-enheter. Välj "Blockera användare" för att blockera användaren. För att avblockera användaren vid ett senare tillfälle, följ samma process men välj "Unblock User" i det sista steget.

Begränsningar av blockering

När du blockerar enskilda användare kommer de fortfarande att kunna se en del av ditt innehåll på Instagram. Till exempel, om du har ömsesidiga följare eller följer några av samma personer, kan en blockerad användare fortfarande se dina gillanden och dina kommentarer på de andra användarnas foton. Blockerade användare kan också fortfarande se ditt användarnamn i andra användares följande och följarelistor. Om en användare som du har blockerat taggar dig i ett inlägg eller en kommentar visas meddelandet fortfarande i ditt nyhetsflöde. Tidigare kommentarer och likes av en blockerad användare på dina foton försvinner inte när du blockerar kontot; du måste radera dem manuellt. Dessutom, om dina profilintegritetsinställningar annars är offentliga, kan alla användare fortfarande se alla dina foton och videor genom att besöka din profil på webben, oavsett om du har blockerat dem i appen.