Hur man överför kontakter från en Motorola till en LG mobiltelefon

Oavsett om din mobiltelefon har tappats bort eller skadats, eller om du har bestämt dig för att uppgradera, behöver du inte oroa dig för att förlora viktig information, till exempel kontakter i din mobila adressbok. Beroende på modell av din gamla Motorola och nya LG-telefon kan du välja mellan olika alternativ som gör att du enkelt kan överföra din kontaktlista från en mobiltelefon till en annan. Att använda en mobiltjänstleverantörs online-säkerhetskopieringstjänst som Verizons "Backup Assistant" är ofta det enklaste sättet att överföra kontakter, men den här metoden fungerar bara om du tidigare har använt tjänsten för att säkerhetskopiera din adressbok online.

Använda ett SIM-kort:

Steg 1

Ta bort SIM-kortet från din Motorola-telefon. SIM-kortet är ett litet chip som sitter under batteriet i din mobiltelefon. När du har tagit bort SIM-kortet från din Motorola-telefon tar du bort SIM-kortet från din LG-telefon.

Steg 2

Sätt i SIM-kortet från din LG-telefon i din Motorola-telefon. Slå på Motorola-telefonen.

Steg 3

Tryck på "Meny" -tangenten och välj alternativet "Adressbok".

Steg 4

Välj "Alternativ" genom att trycka på höger funktionsknapp. Alternativet "Välj flera till" visas på skärmen. Välj alternativet "Välj flera till" och välj sedan "Kopiera till SIM till telefon."

Steg 5

Ta bort SIM-kortet som du placerade i din Motorola-telefon och sätt in det i din LG-telefon. När du har satt i SIM-kortet slår du på din LG-telefon.

Steg 6

Klicka på "Meny" -tangenten på din LG-telefon och välj alternativet "Adressbok".

Steg 7

Välj "Alternativ" och välj alternativet "SIM-hantering".

Steg 8

Välj alternativet "Kopiera från SIM" och välj "Välj alla".

Välj alternativet "Kopiera". Dina kontakter överförs från ditt SIM-kort till din LG-telefon.

Använda en leverantörs säkerhetskopieringstjänst:

Steg 1

Öppna din webbläsare och gå till mobiloperatörens webbplats. När du väl är där klickar du på länken "Mitt konto" och loggar in på ditt konto.

Steg 2

Välj det alternativ för säkerhetskopiering som din operatör erbjuder, till exempel Verizons "Backup Assistant". Beroende på din operatör varierar namnet på säkerhetskopieringstjänsten. När du har valt alternativet för säkerhetskopiering visas en lista över dina mobiltelefonkontakter på skärmen.

Klicka på knappen "Synkronisera med telefon" eller "Synkronisering" för att börja överföra din online-adressbok till din LG-telefon.

Använda programvara från tredje part

Steg 1

Ladda ner en gratis applikation som "BitPim", som låter dig hantera och synkronisera dina mobiltelefonkontakter. Installera programmet på din dator. Anslut sedan din Motorola-telefon till din dator med USB-kabeln som medföljer telefonen.

Steg 2

Starta BitPim eller vilket program du har installerat. Applikationen känner automatiskt igen din anslutna mobiltelefon.

Steg 3

Välj alternativet för att importera data från din telefon, till exempel "Hämta telefondata." Välj sedan de data du vill importera från din telefon. Beroende på programvara kan du kanske ladda upp ringsignaler, anteckningar och sparade textmeddelanden utöver din telefonbok.

Steg 4

Klicka på "OK" för att börja importera kontakterna från din Motorola-adressbok. När du har importerat dina kontakter kopplar du bort Motorola-telefonen från din dator.

Steg 5

Anslut din LG-telefon till datorn med den USB-kabel som medföljer den telefonen.

Klicka på alternativet för att exportera din telefonbok, till exempel "Skicka telefondata", i programvaran du har installerat. Du kan bli ombedd att välja de data du vill överföra. Markera rutan bredvid "Telefonbok" och klicka på "OK". Dina kontakter överförs till din LG-telefon.