Varför fungerar inte PIP i min Motorolas DVR?

En digital videoinspelare låter dig spela in och spela upp live-programmering. Motorola har flera rader med DVR-mottagare, inklusive dess 3400- och 6400-rader, som inkluderar dubbla mottagare. Även om tillägget av en andra tuner är avgörande för din DVR: s förmåga att sända bild-i-bild, stöder inga Motorola-DVR-apparater på marknaden denna funktion vid publiceringstillfället.

Dual-Tuner-kapacitet

Motorolas DCT3416- och DCT6412-DVR: er, som fungerar som mottagarboxar, har dubbla mottagare. Det betyder att du kan dirigera två signaler genom mottagaren, så att du kan titta på en kanal medan du spelar in en annan eller spela in två samtidigt. För de flesta mottagare betyder närvaron av två mottagare också att din låda kan sända bild-i-bild. Men även om Motorolas DVR har den andra tunern stöder de inte PIP-funktionen.

Enkel mottagare

Motorola säljer också en serie DVR-apparater med en tuner - dess 6200-linje. Dessa mottagarboxar har bara en tuner, vilket innebär att du inte kan växla mellan live- och inspelade program. Bristen på en andra tuner på 6200-linjen betyder också att denna DVR-mottagare inte kan sända bild-i-bild.

PIP-kompatibel TV

För att använda bild-i-bild-funktionen på alla DVR-mottagare måste den vara ansluten till en TV som är PIP-kompatibel. Även om de flesta nyare TV-modeller på marknaden kan dra nytta av denna teknik, kan inte alla göra det. För att se om din TV kan hantera PIP-programmering, se bruksanvisningen som medföljde din TV.

Kabel- eller satellitleverantör

Comcast-kabel, som hyr ut Motorola DCT6412 till sina kunder, delar en del av skulden för att låta Motorola DVR-användare tro att de har förmågan att titta på PIP på sina mottagarboxar. Comcast använder samma fjärrkontroll, oavsett vilket märke eller modell av mottagare du har hyrt, och den här fjärrkontrollen innehåller flera PIP-knappar. Även om PIP-funktionen fungerar på några av Comcasts andra mottagare, fungerar den inte när den används tillsammans med Motorola DVR: er, vilka är PIP-inkompatibla. Comcast säger i sin användarhandbok att PIP-knapparna - placerade längst ner på fjärrkontrollerna - inte fungerar, men kan komma att fungera någon gång.