För- och nackdelar med Google AdSense

De flesta webbansvariga och bloggare lägger mycket hårt arbete och kreativitet på sin webbplats eller blogg. Tjäna pengar genom onlineannonsering är ett effektivt sätt att täcka kostnader för små webbplatser och tjäna pengar på större eller populära webbplatser. Om du vill tjäna pengar på en webbplats eller blogg är Google AdSense det största av flera onlineannonseringsnätverk som betalar dig varje gång en webbplatsbesökare klickar på en annons på dina webbsidor. Innan du registrerar dig för att tjäna pengar på din webbplats bör du väga fördelarna och nackdelarna med Google AdSense och effekten av att köra onlineannonsering på din webbplats eller blogg.

Inkomst

Den största fördelen med att använda Google AdSense är att det ger intäkter till din webbplats eller blogg. Inkomstnivån du kan få beror på ett antal faktorer, inklusive hur mycket annonsören är villig att betala för varje klick och populariteten på din webbplats. Annonsörer kommer att betala mycket mer för ett klick på konkurrerande sökord; På samma sätt tenderar webbplatser med goda resultat att förvandla besökare till klick att locka en premie. Google AdSense betalar sina webbplatsutgivare varje månad, förutsatt att antalet klick når ett minimigräns på 100 USD. En nackdel med Google AdSense är att ägaren till en liten webbplats kan behöva vänta lite tid för att nå utbetalningsgränsen.

Innehåll

Innehållet på vilken webbplats eller blogg som helst är det viktigaste elementet som lockar besökare och bestämmer placeringen av sökmotorn. Om du använder Google AdSense eller andra nätverksannonseringsnätverk minskar du det utrymme du har för innehåll, och vissa besökare kanske inte gillar detta. En fördel med att använda Google AdSense är att det automatiskt tillhandahåller kontextuella annonser som passar in på din webbplats. Många webbansvariga tror att detta tillför värde till webbplatsen och faktiskt uppmuntrar besökare. Google AdSense visar också annonser i olika storlekar så att du kan minimera effekten av förlorat innehållsutrymme genom att endast använda små displayannonser på dina sidor.

Design

Utseendet och känslan av en webbplats eller blogg är också viktig för besökare, särskilt när designen hjälper till enkel navigering genom webbplatsens innehåll. Nackdelen med att använda Google AdSense är att annonserna kan minska webbplatsens designöverklagande. Garish färger och stora, oattraktiva annonser kan skjuta upp besökare och minska webbtrafiken. På plussidan erbjuder Google AdSense mycket anpassningsbara annonser som kan smälta samman eller på ett attraktivt sätt kontrastera med designen på din webbplats. Användare kan ändra färgen på reklamtext, bakgrunder och kantlinjer samt textstorlek och formen på reklamboxarna. Kompetenta webbansvariga och bloggare kan anpassa annonser från Google AdSense för att komplettera webbdesign.

Statistik

En fördel med Google AdSense är att systemet tillhandahåller mycket detaljerad statistik över webbplatsbesökare och reklamintäkter. AdSense-utgivare kan logga in på en säker kontoportal för att få tillgång till en mängd besökar- och intäktsstatistik inklusive data om annonsklicknummer, intäkt per klick och totala intäkter, sidpopularitet och till och med populariteten för enskilda annonser. Webmasters kan använda denna information för att justera sidlayouten och öka intäkterna. Google AdSense-portalen erbjuder också säkerhetsfunktioner, till exempel möjligheten att blockera vissa annonsörer.