Kan jag visa blockerade e-postmeddelanden i Gmail?

Strikt taget kan du inte blockera e-post från vissa personer i Gmail, men du kan rapportera oönskade olägenheter som skräppost, och du kan ställa in ett filter så att oönskad e-post från en person eller en domän läggs direkt i din papperskorg. Om du tror att ett e-postmeddelande har avvecklats i din skräppost eller skräpmapp av misstag kan du fortfarande visa det och, om du vill, ändra dig och flytta det till din inkorg.

Filtrera e-post

Steg 1

Logga in på ditt Gmail-konto.

Steg 2

Klicka på pilen "Visa sökalternativ" som visas till höger om sökrutan.

Steg 3

Skriv dina söktermer i rullgardinsmenyn. Du kan t.ex. ange avsändarens namn eller ett ämne. Du kan också ange en domän som "astd.com".

Steg 4

Klicka på länken "Skapa filter med den här sökningen".

Steg 5

Markera kryssrutan bredvid alternativet som beskriver hur du vill att filtret ska hantera e-postmeddelanden som matchar de angivna kriterierna. Om du vill att e-postmeddelandena ska gå till papperskorgen väljer du "Ta bort den".

Klicka på knappen "Skapa filter".

Visa filtrerade meddelanden

Steg 1

Kontrollera mapplistan till vänster i Gmail-fönstret. Klicka på "Mer" om du inte ser mapparna för skräppost och papperskorgen. Om de fortfarande inte syns, klicka på fliken "Etiketter" i menyn Inställningar. Klicka på "Visa" bredvid skräppost och skräp i listan Systemetiketter.

Steg 2

Klicka på "Skräppost" -mappen för att se meddelanden som har placerats där av Gmail. Var försiktig: Att öppna ett skräppost kan bekräfta din adress till avsändaren och generera mer skräppost.

Steg 3

Markera rutan bredvid alla meddelanden från någon du litar på om du tror att meddelandet finns i din skräppostmapp av misstag och klicka på knappen "Inte skräppost". Detta kommer att flytta meddelandena till din inkorg. Ytterligare meddelanden från den här avsändaren ska också visas i din inkorg.

Steg 4

Klicka på "Papperskorgen" för att se meddelanden som har placerats där av Gmail.

Steg 5

Klicka på kryssrutan bredvid alla meddelanden som du vill visa.

Steg 6

Klicka på "Flytta till" i menyraden ovanför meddelandelistan och välj en destination i listrutan. Du kan välja din inkorg, en annan mapp som du har skapat, eller klicka på "Skapa ny" för att starta en ny mapp.

Klicka på fliken "Filter" i menyn Inställningar och granska dina filter. Om Gmail av misstag placerar e-postmeddelanden i din papperskorg måste du uppdatera dina filter för att rätta till felet.