Hur man ansluter en iPhone till surroundljud i hemmet

Den lilla högtalaren på din iPhone kan inte ersätta det massiva ljudet i ditt hem surroundljud. Kablar, trådlösa anslutningar och till och med dedikerade enheter kan få ljud och video från din iPhone till ditt hemmabiosystem så att du kan njuta av hela surroundljudeffekten för allt ditt iPhone-innehåll.

Riktningsanslutning

Det enklaste sättet att få ljudet från din iPhone till ditt surroundljudsystem är att köra en linje från din iPhones hörlursuttag och in i ingången på din surroundljudmottagare. Hörlurarna använder en 3,5 mm spetsring-hylskontakt som möjliggör överföring av stereoljud. Den kan köras in i en annan 3,5 mm-ingång på en surroundljudmottagare eller det större 7 mm-uttaget med en adapter. Om du inte har dessa ingångar kan du använda en enkel adapter för att konvertera 3,5 mm till RCA-anslutningen - den typen med en röd och en vit kontakt - vilket är standard för nästan alla surroundljudmottagare. Detta ger bara en stereoanslutning så att du inte får det fulla ljudet från alla dina surroundhögtalare.

Rock the Cradle

Dockar och vaggar för iPhone använder dataanslutningen längst ner på telefonen för att både ladda den och skicka ut ljudet. Vaggar kan matas ut till 3,5 mm eller RCA precis som hörlursuttaget, men du kan också hitta vaggar som matas ut till HDMI, vilket gör att både ljud och video kan skickas till ditt surroundljudsystem och låter dig skicka ljud kodat för surroundljudhögtalare.

Bluetooth Betty

Om ditt surroundljudsystem har en Bluetooth-mottagare kan du ansluta din iPhone trådlöst till högtalarna. Bluetooth-ljud är bara kodat i stereo så att du har samma begränsningar som att använda hörlursuttaget, men du behöver inte ansluta din iPhone medan du lyssnar på musik i ditt hemmabiosystem. Bluetooth-anslutningsavståndet är cirka trettio fot. Att använda Bluetooth kan också köra ner din iPhones batteri snabbare eftersom den använder en annan radio för att sända och ta emot information.

AirPlay på Apple TV

Om du har både ljud och video på din iPhone och du vill ha allt i härligt surroundljud är Apple TV troligen det bästa valet. Den ansluts till din surroundljudmottagare med en HDMI-kabel så att den kan passera Dolby 5.1-surroundljud utöver vilken video du kanske spelar. Det fungerar med vilken enhet som helst som kan använda AirPlay-specifikationen, så att dina iPods, iPads och Mac-datorer också kan sätta ljud och video via din hemmabio. Apple TV kräver en internetanslutning för att fungera - antingen Wi-Fi eller Ethernet - vilket de andra metoderna för att ansluta din iPhone till ditt hem-surroundljudsystem inte.